Beef Wellington med
selleri/æblekompot, langtidsbagte rødbeder, jordskokkegratin og blommesauce (6
personer)
Bøf Wellington
-
1 kg oksemørbrad
-
500 g blandede svampe
(f.eks. champignon, Karl-Johan og kantareller)
-
200 g foie
gras-terrine
-
Ca. 12 skiver parmaskinke
-
1 pk. Butterdej
-
Olie til bruning
-
2 æggeblommer til pensling
Puds oksemørbraden af, og
brun den på en pande i lidt olie. Krydr med salt og peber og sæt den til side.
Rens svampene og hak dem
fint. Rist dem på en pande i lidt smør, til al væden er fordampet. Smag til med
salt og peber og lad blandingen køle helt af.
Kør køkkenbordet over med en
fugtig klud, læg et stykke film ud på bordet og bred skiver af parmaskinke ud på
filmen. Smør et tyndt lag foie gras ud på skinken, (det går lettest hvis den
ikke er for kold). Fordel svampeblandingen ovenpå foie gras´en, og læg den
brunede oksemørbrad ovenpå svampene. Ved hjælp af filmen pakkes mørbraden nu
helt ind, med parmaskinken yderst. Stram rullen godt op i begge ender, og sæt
den på køl i en halv time.
Rul butterdejen ud til en
firkant der er stor nok til at pakke mørbraden ind. Kanterne pensles med
æggeblomme. Fjern filmen fra mørbraden, og pak den pænt ind. Læg den, så
sammenføjningen vender nedad. Butterdejen pensles grundigt med æggeblomme over
det hele. Sættes i en 200 gr varm ovn i 20-30 min til butterdejen er smukt
gylden. (brug stegetermometer for at opnå den ønskede centrumstemperatur) Lad
stegen hvile overdækket i min. 15 min og skær den derpå i ret tykke skiver.
Selleri/æble kompot
-
2-4 æbler, alt efter
størrelse, skåret i fine tern (ca. 5 mm på hver led)
-
½-1 selleri, alt efter
størrelse, skrællet og skåret i fine tern som æblerne
-
1 dusk frisk timian
-
1 god klat smør
Smelt smørret i en gryde og
tilsæt lidt vand, (ikke mere end der er smør).
Kom selleriternene i, tilsæt
salt, peber og en anelse sukker, rør godt rundt og lad sellerien simre under
låg, til den er let mør. Tilsæt æbleternene og lad dem simre med til det hele er
mørt. Rør til slut den friske timian i, og lad kompotten køle af.
Langtidsbagte rødbeder
-
12 stk. babyrødbeder
-
Lidt olivenolie
-
Lidt honning
De rengjorte rødbeder lægges
i et ovnfast fad, overhældes med lidt olie og honning og krydres med salt og
friskkværnet peber. Fadet dækkes med stanniol og bages ca. 2 timer ved 150 gr,
indtil skindet kan nulres af med fingrene. Gem saften der er tilbage i fadet, og
hæld den over retten ved servering.
|