MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Beef Wellington med selleri/æblekompot, langtidsbagte rødbeder, jordskokkegratin og blommesauce (6 personer) 

Bøf Wellington

  • 1 kg oksemørbrad

  • 500 g blandede svampe (f.eks. champignon, Karl-Johan og kantareller)

  • 200 g foie gras-terrine

  • Ca. 12 skiver parmaskinke

  • 1 pk. Butterdej

  • Olie til bruning

  • 2 æggeblommer til pensling

 

Puds oksemørbraden af, og brun den på en pande i lidt olie. Krydr med salt og peber og sæt den til side.

Rens svampene og hak dem fint. Rist dem på en pande i lidt smør, til al væden er fordampet. Smag til med salt og peber og lad blandingen køle helt af.

Kør køkkenbordet over med en fugtig klud, læg et stykke film ud på bordet og bred skiver af parmaskinke ud på filmen. Smør et tyndt lag foie gras ud på skinken, (det går lettest hvis den ikke er for kold). Fordel svampeblandingen ovenpå foie gras´en, og læg den brunede oksemørbrad ovenpå svampene. Ved hjælp af filmen pakkes mørbraden nu helt ind, med parmaskinken yderst. Stram rullen godt op i begge ender, og sæt den på køl i en halv time.

Rul butterdejen ud til en firkant der er stor nok til at pakke mørbraden ind. Kanterne pensles med æggeblomme. Fjern filmen fra mørbraden, og pak den pænt ind. Læg den, så sammenføjningen vender nedad. Butterdejen pensles grundigt med æggeblomme over det hele. Sættes i en 200 gr varm ovn i 20-30 min til butterdejen er smukt gylden. (brug stegetermometer for at opnå den ønskede centrumstemperatur) Lad stegen hvile overdækket i min. 15 min og skær den derpå i ret tykke skiver.

 

 

Selleri/æble kompot

  • 2-4 æbler, alt efter størrelse, skåret  i fine tern (ca. 5 mm på hver led)

  • ½-1 selleri, alt efter størrelse, skrællet og skåret i fine tern som æblerne

  • 1 dusk frisk timian

  • 1 god klat smør

 

Smelt smørret i en gryde og tilsæt lidt vand, (ikke mere end der er smør).

Kom selleriternene i, tilsæt salt, peber og en anelse sukker, rør godt rundt og lad sellerien simre under låg, til den er let mør. Tilsæt æbleternene og lad dem simre med til det hele er mørt. Rør til slut den friske timian i, og lad kompotten køle af.

 

Langtidsbagte rødbeder

  • 12 stk. babyrødbeder

  • Lidt olivenolie

  • Lidt honning

 

De rengjorte rødbeder lægges i et ovnfast fad, overhældes med lidt olie og honning og krydres med salt og friskkværnet peber. Fadet dækkes med stanniol og bages ca. 2 timer ved 150 gr, indtil skindet kan nulres af med fingrene. Gem saften der er tilbage i fadet, og hæld den over retten ved servering.