MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Angus Balltip med rødvinssauce

2 Angus Balltip à ca. 1,3 kg.

 

Kødet gnides med salt og peber og 1 spiseskefuld smør.

Vakuumeres og varmes i sous vide i 5 timer ved 54°c. Lige inden serveringen grilles kødstykker ca. 1 minut på hver side på en meget varm grill.

Rødvinssauce:

1 stort løg

50 g smør

4 dl rødvin

5 dl kalve- eller oksefond (hjemmelavet el. fra en god slagter)

2 spsk. hvedemel

2½ dl piskefløde

evt. saucekulør

salt, peber

 

Skær løget i små tern, og svits dem i smørret i en gryde. Tilsæt rødvin og fond, og kog saucen ca. 15 min. udrør melet i fløden, og rør det i. Kog saucen igennem 5 min. under omrøring, og tilsæt evt. lidt saucekulør. smag til med salt og peber.

Blomkålssalat med bær og mandler

 

Perfekt tilbehør til fiskefrikadeller, grillmad eller hakkebøffer

30 minutter - 4 personer

Ingredienser

1 blomkål 
2 hjertesalat - alternativt romainesalat 
100 g
blåbær 
100 g
hindbær 
50 g mandler 
100 g fetaost i tern

1 spsk. vineddike 
3 spsk. olivenolie 
½ spsk. Dijonsennep 
½ spsk. flydende honning

 

Tilberedning

Del blomkålen i små buketter og damp den i 2 min. Skyl salaten og slyng den tør. Del salaten i mindre stykker. Rens bærrene. Rist mandlerne gyldne og hak dem groft.

Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend med salat og blomkål. Anret salaten med bær, feta og drys mandler over. Krydr med salt og peber.