MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Kalvefilet med fyldte portobellosvampe, bagte rødløg og whiskysauce 


 

Kalvefileten krydderes med salt og peber.

Vakuumpakkes og puttes i Sous Viden i 6 timer ved 56 gr.

Derefter brunes den 4 minutter på grillen ved fuld varme på begge sider.

Hviler i 10 min.

Skæres i tynde skiver.

4 store portobellosvampe
4 tsk. olivenolie
Salt og kværnet peber

Topping:
2-3 skiver lufttørret skinke
1 lille løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
½ spsk. olivenolie
3 tomater, hakkede
Lidt timian
2 små gedeoste i olie (fås i bægre med 3 stk.)

Tilbehør:
Godt brød og lidt
Mikset grøn salat

Lav toppingen klar: Skær skinken i strimler. Hak løgene. Halvér tomaterne, og tag indmaden ud. Skær resten i små terninger. Steg skinke og løg lysebrune i olien. Rør tomater i, og steg det i kun 1 minut. Smag til med timian og salt og peber. Skær stokken af svampene, og læg dem med bunden opad på en plade beklædt med bagepapir. Dryp med olien, og drys med lidt salt og peber. Bag dem midt i en 200° varm ovn i 6 minutter. Fordel fyldet på midten, og læg en halv skive gedeost ovenpå. Gratinér dem i oven under medium grillvarme, til osten bliver blød og let gylden. Servér svampene varme eller lune med brød og salat.

Bagte rødløg med honning og balsamico

 

Ingredienser:

 

450 g. rødløg

1 spsk. Olie

1 spsk. Honning

1 spsk. Balsamico

Salt og peber

 

Pil rødløgene, halver dem og vend med olie, honning, eddike, salt og peber forsigtigt sammen og kom det i et ildfast fad. Bag det hele ved 175°C i ca. 25 min. til løgene er møre og karamelliserede.

 

Whiskeysovs

 

Ingredienser til whiskeysovs

Dette skal du bruge til Whiskeysovs

·         100 g smør

·         1 lille dåse koncentreret tomatpuré (a ca. 70 g)

·         ¼ l piskefløde

·         En smule sukker, peber og salt

·         2 tsk rosmarin

·         2 spsk whisky – eller måske mere efter behag. Smag selv til.

Fremgangsmåde til whiskeysovs

·         Smelt smørret i gryden uden at det bliver brunt.

·         Bland tomatpuréen i og giv det et opkog

·         Kom resten af ingredienserne i og rør godt rundt

·         Lad sovsen småkoge i nogle minutter. Smag på den for at se om, den skal have mere salt/krydderier/whiskey

·         Og så er sovsen klar.