Nordjysk Pastasalat (6-8
pers)
Ingredienser til pastasalat
-
500 g kogt frisk pasta
-
150 g springonions eller porrer (snittede)
-
150 g tomater (snittede)
-
100 g kapers
-
100 g syltet rød peber (snittede)
-
100 g oliven u/sten (snittede)
Ingredienser til hvidløgsdressing
-
1 dl mayonnaise
-
4 fed knust hvidløg
-
1 tskfuld friskhakket basilikum
-
2 cl koldt vand
-
2 spskfulde friskhakket persille
-
salt og peber
Pasta & tilbehør blandes med dressing
og pyntes med basilikum og er klar til servering kold
Retten kan evt gøres klar dagen før,
såfremt man først tilsætter pastaen, når den skal
spises
Lammekølle som
i Bretagne
Ingredienser:
Marinade:
-
½ flaske rødvin
-
1 spsk esdragon
-
salt og peber
-
1 tsk rosenpaprika
-
1 tsk edelsüss paprika
-
3 løg
-
2 fed hvidløg
Desuden:
-
1 porre
-
3 gulerødder
-
1 persillerod
-
125 g røget bacon
-
20 g smør/margerine
-
1 spsk mel
-
2 cl cognac
-
salt, peber, paprika og persille
Kom rødvin, esdragon, salt, peber og
paprika i en skål med løgene, der er skåret i ringe
og finthakket hvidløg. Læg kødet i marinaden og lad
det stå tildækket natten over.
Næste dag renses resten af grøntsagerne
og snittes fint. Skær den røgede bacon i terninger, der ristes
i en stor gryde, et ildfast fad eller bradepanden. Brun køllen på
alle sider. Kom grøntsagerne ved og halvdelen af marinaden. Dæk
fadet til og stil køllen i ovnen ved 200 C i 1½ time.
Når køllen er færdig,
tages den ud og holdes varm. Kog bradepanden af med resten af marinaden.
Si stegeskyen over i en gryde og jævn den med en smørbolle.
Tag gryden fra varmen og rør cognac i. Smag saucen til med salt,
peber og paprika. Hak persillen fint og drys den i saucen ved serveringen.
|