Taiwanmørbrad med krydret ris
Ingredienser:
- 2 stk mørbrad
- 1½ tsk karry blandes med 1½ tsk stødt
ingefær
Marinaden:
- 3 spsk kinesisk soya
- 1 spsk puddersukker
- 2 spsk olie
- 3 spsk ananassaft
- 50 g smør
- 2 dl. piskefløde
- 1 glas syltet rød peber
Mørbradene gøres i stand og gnides med
karry/ingefær, hvorefter de lægges i marinaden i ca. 1 time.
Brunes derefter på panden. Lægge i et ildfast fad. Herover fordeles de syltede
pebre. Kog panden af med piskefløde og marinaden og hæld det i fadet, som så
sættes i ovnen i ca. ½ time ved 190 C.
Serveres med krydrede ris.
Ingredienser:
- 1 løg
- 3 stængler bladselleri
- ½ tsk sambal oelek
- 1 fed knust hvidløg
- ½ tsk timian
- 1 dl. bouillon
- kogte ris til 4 personer.
Løget svitses i olie (må ikke blive brunt)
Bladsellerien tilsættes. Dernæst Sambal Oelek, hvidløg, timian og boullion.
Heri vendes de kogte ris.
Ved anretning kan risene evt. pyntes med ananasstykker
Rul butterdejen ud, pak svinemørbrad
og fars ind i dejen og bag den ved 200 C i 45 min.
Serveres med flødestuvede kartofler
og grøn salat.
|