MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Taiwanmørbrad med krydret ris

Ingredienser:
 

  • 2 stk mørbrad
  • 1½ tsk karry blandes med 1½ tsk stødt ingefær
    Marinaden:
  • 3 spsk kinesisk soya
  • 1 spsk puddersukker
  • 2 spsk olie
  • 3 spsk ananassaft
  • 50 g smør
  • 2 dl. piskefløde
  • 1 glas syltet rød peber

Mørbradene gøres i stand og gnides med karry/ingefær, hvorefter de lægges i marinaden i ca. 1 time.
Brunes derefter på panden. Lægge i et ildfast fad. Herover fordeles de syltede pebre. Kog panden af med piskefløde og marinaden og hæld det i fadet, som så sættes i ovnen i ca. ½ time ved 190 C.
Serveres med krydrede ris.

Ingredienser:

  • 1 løg
  • 3 stængler bladselleri
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 fed knust hvidløg
  • ½ tsk timian
  • 1 dl. bouillon
  • kogte ris til 4 personer.

Løget svitses i olie (må ikke blive brunt)
Bladsellerien tilsættes. Dernæst Sambal Oelek, hvidløg, timian og boullion. Heri vendes de kogte ris.
Ved anretning kan risene evt. pyntes med ananasstykker

 

Rul butterdejen ud, pak svinemørbrad og fars ind i dejen og bag den ved 200 C i 45 min.
Serveres med flødestuvede kartofler og grøn salat.