MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Canton Hotpot (6 pers)

Ingredienser
 

  • 225 g tykstegsfilet uden fedt
  • 375 g kyllingebryst uden skind og ben
  • 125 g sukkerærter
  • 225 g pillede rejer
  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • 125 g små, halverede champignoner
  • 225 g bambusskud (fra dåse)
  • 1,25 ltr kyllingefond
  • 2 tsk hakket, frisk ingefær
  • 60 g kinesiske æggenudler
Bønnesovs:
  • 1 spsk soyasauce
  • 2 spsk tahin
  • 1 spsk tør sherry
  • 1 finthakket frisk grøn chili (u/kerner)
Skær oksekødet og kyllingebrystet ud i tynde skiver og anret dem på seks tallerkener. Nip ærterne og læg dem på tallerkenerne med rejerne og de øvrige grønsager. Hæld kyllingefonden i en stor gryde med den hakkede ingefær og lad det simre i 15 minutter. Opblød nudlerne i varmt vand i 10 minutter, sigt dem og læg dem i en skål. Bland ingredienserne til bønnesaucen i en skål, tilsæt 2 spsk vand og fordel blandingen  i seks små skåle.

Hæld kyllingefonden i fonduegryden, lad den koge op på komfuret og sæt den over på fyrfadet. Hver gæst benytter enten en fonduegaffel - eller bedre en lille kinesisk trådsigte og koger sin hotpot i fonden, hvorefter den dyppes i sovs, inden den spises. Når kød og grøntsager er spist, varmes nudlerne igennem i fonduegryden, og suppen fordeles mellem gæsterne i små skåle.