Canton Hotpot (6 pers)
Ingredienser
-
225 g tykstegsfilet uden fedt
-
375 g kyllingebryst uden skind og ben
-
125 g sukkerærter
-
225 g pillede rejer
-
1 rød peberfrugt i strimler
-
125 g små, halverede champignoner
-
225 g bambusskud (fra dåse)
-
1,25 ltr kyllingefond
-
2 tsk hakket, frisk ingefær
-
60 g kinesiske æggenudler
Bønnesovs:
-
1 spsk soyasauce
-
2 spsk tahin
-
1 spsk tør sherry
-
1 finthakket frisk grøn chili (u/kerner)
Skær oksekødet og kyllingebrystet
ud i tynde skiver og anret dem på seks tallerkener. Nip ærterne
og læg dem på tallerkenerne med rejerne og de øvrige
grønsager. Hæld kyllingefonden i en stor gryde med den hakkede
ingefær og lad det simre i 15 minutter. Opblød nudlerne i
varmt vand i 10 minutter, sigt dem og læg dem i en skål. Bland
ingredienserne til bønnesaucen i en skål, tilsæt 2 spsk
vand og fordel blandingen i seks små skåle.
Hæld kyllingefonden i fonduegryden,
lad den koge op på komfuret og sæt den over på fyrfadet.
Hver gæst benytter enten en fonduegaffel - eller bedre en lille kinesisk
trådsigte og koger sin hotpot i fonden, hvorefter den dyppes i sovs,
inden den spises. Når kød og grøntsager er spist, varmes
nudlerne igennem i fonduegryden, og suppen fordeles mellem gæsterne
i små skåle.
|