MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 


Kalveculotte med varm kartoffelsalat, grillede pærer og jordbærsalsa.

4 personer

Ingredienser

·         1 kalveculotte, 1 kg

 

Jordbærsalsa

·         1 bakke jordbær

·         1 mango

·         4 blommer

·         ½ rødløg

·         Saften af en lime frugt

·         Lidt frisk koriander

·         Friskkværnet peber

 

Grillede pærer

·         2 pærer

·         2 spsk olivenolie

·         Stødt koriander

 

Varm kartoffelsalat

·         600 g aspargeskartofler

·         1 spsk citronolie

·         3 spsk hakket persille, gerne bredbladet

·         50 g gedefeta

 

 

Tænd ovnen på 230°C

Puds kalveculotten fri for sener og hinder. Skær snit i fedtkanten med en skarp kniv uden at skære ned i selve kødet. Læg culotten i et ovnfast fad.

Sæt culotten i ovnen i 10 minutter. Skru herefter ned til 180°C, og lad culotten stege videre i ca 30 minutter. Tag den ud af ovnen, og lad den hvile i 10-15 minutter.

Varm kartoffelsalat: Skrub kartoflerne, kog dem møre i en gryde med letsaltet vand – det tager ca 12 minutter.


Jordbærsalsa: Skyl og rens jordbærerne og blommer. Skræl mangoen og fjern stenen. Pil rødløget. Skær frugt og løg i tern, og bland det hele i en skål. Smag til med limesaft, hakket koriander og peber.

 

Grillede pærer: Halvér pærerne, dryp dem med olie, og drys med lidt stødt koriander. Steg pærerne på en grillpande med lidt smør i ca 8 minutter på hver side – de skal stadig have bid.

 

Varm kartoffelsalat, fortsat: Hæld vandet fra de færdigkogte kartofler, og vend dem straks i citronolie og persille. Drys med gedefeta.

 

Server med tynde skiver af kalveculotte, grillede pærer og jordbærsalsa.