Kalveculotte med varm kartoffelsalat, grillede pærer og jordbærsalsa.
4
personer

Ingredienser
·
1 kalveculotte, 1 kg
Jordbærsalsa
·
1 bakke
jordbær
·
1 mango
·
4 blommer
·
½ rødløg
·
Saften af en
lime frugt
·
Lidt frisk
koriander
·
Friskkværnet
peber
Grillede pærer
·
2 pærer
·
2 spsk
olivenolie
·
Stødt
koriander
Varm kartoffelsalat
·
600 g
aspargeskartofler
·
1 spsk
citronolie
·
3 spsk hakket
persille, gerne bredbladet
·
50 g gedefeta
Tænd ovnen på 230°C
Puds kalveculotten
fri for sener og hinder. Skær snit i fedtkanten med en skarp kniv uden at skære
ned i selve kødet. Læg culotten i et ovnfast fad.
Sæt culotten i ovnen
i 10 minutter. Skru herefter ned til 180°C, og lad culotten stege videre i ca 30
minutter. Tag den ud af ovnen, og lad den hvile i 10-15 minutter.
Varm kartoffelsalat:
Skrub kartoflerne, kog dem møre i en gryde med letsaltet vand – det tager ca 12
minutter.
Jordbærsalsa: Skyl og rens jordbærerne og blommer. Skræl mangoen og fjern
stenen. Pil rødløget. Skær frugt og løg i tern, og bland det hele i en skål.
Smag til med limesaft, hakket koriander og peber.
Grillede pærer:
Halvér pærerne, dryp dem med olie, og drys med lidt stødt koriander. Steg
pærerne på en grillpande med lidt smør i ca 8 minutter på hver side – de skal
stadig have bid.
Varm kartoffelsalat,
fortsat: Hæld vandet fra de færdigkogte kartofler, og vend dem straks i
citronolie og persille. Drys med gedefeta.
Server med tynde
skiver af kalveculotte, grillede pærer og jordbærsalsa.
|