Indbagt
laks med citron/persille kartofler (4 pers)
Ingredienser:
-
1 1/4 kg laks - halestykke
-
6 dl bouillon
-
Duxelles-fyld som beskrevet herunder;
-
1 mellemstort løg, finthakket
-
6 forårsløg, hakkede
-
100 g champignon, finthakket
-
25 g smør
-
2 spsk tomatpuré
-
2 spsk fiskevæde
-
1 spsk persille, hakket
-
salt og friskkværnet peber
-
400 g butterdej
Ovntemperatur: 210 C.
1. Pocher laksen i bouillon i ca 15-20 minutter.
Lad den køle af i bouillonen
2. Tag fisken op og kog bouillonen ind.
Pil skindet af fisken på begge sider. Tag forsigtigt kødet
fra benene på den ene side, løft benene ud og tag resten af
kødet op. Grønsagerne til duxelles-fyldet kan hakkes i en
blender eller en food processor.
3. Smelt smørret i en pande og steg
løg og forårsløg over svag varme i ca 5 min. tilsæt
de finthakkede champignoner og lad det snurre i endnu 3 minutter. Til sidst
tilsættes tomatpuréen og fiskevæden. Krydr efter smag
og tilsæt persille. Lad blandingen køle af.
4. Del dejen i to dele - den ene noget større
end den anden og rul den mindste del ud. Skær den i facon som fisken
med et lidt spidst næseparti på et fladt hoved, en rund krop
og halen som en vifte. Lav evt. et papirmønster, der er ca 30 cm
langt.
5. Læg halvdelen af fiskekødet
på det udrullede dejstykke, således at de brede ender af kødet
mødes på midten af dejen, og de smallere ender når ud
i kanterne. Hæld duxelles-fyldet over og fordel resten af fisken
ovenpå.
6. Rul det store dejstykke ud, så
det er ca. 5 cm større end det andet. Fugt kanterne med koldt vand
og læg det oven på fisken. Tryk kanterne godt sammen, så
kødet holdes på plads. Vær omhyggelig, så fiskefaconen
bevares.
7. Skær resten af dejen i små
halvmåner og strimler til dekoration. Halvmånerne sættes
på kropstykket og strimlerne sættes på halen. Lav nogle
snit ned langs ryggen, så dampen kan slippe ud.
8. Pensl med det sammenpiskede æg
- dejstykkerne til dekoration sættes også på med sammenpisket
æg. Bag fisken i en forvarmet ovn i 20 min. Hvis dejen for hurtigt
bliver brun, skrues ned for ovnen efter 15 minutter.
Serveres med hollandaise-sauce.
|