MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

 

Lammekroner med rodfrugtstårne (4 pers)

Ingredienser:

·        4 lammekroner a 300-350 g

·        3-4 fed hvidløg

·        Rosmarin

·        Salt

·        Peber

·        Smør

·        Kulør

·       

Lammekronerne afpudses for fedt og sener. Gnides med presset hvidløg og krydres med rosmarin, salt og peber.
Steges i bradepande i ovnen i 20-30 minutter ved 200 grader. Hviler i 20 minutter inden de serveres.

Lammebouillon:
Afpudset fra lammekronerne brunes godt af i lidt smør, vand hældes over og det småkoger, mens lammekronerne er i ovnen. Når lammekronerne er stegte, hældes bouillonen i bradepande, som stilles tilbage i ovnen i 5-10 minutter.

Sauce:
Lammebouillonen sigtes og jævnes med en smørbolle, smages til med lidt salt og peber og farves evt. lidt med kulør

Rodfrugtstårne:
- Pastinakker
- Jordskokker
- Rødbeder
- Gulerødder
- Kartofler
Rodfrugterne skrælles og koges til de er møre. Herefter moses de sammen med æg (afhængigt af mængden af rodfrugter) til en homogen masse.
Fyldes herefter i tårne og bages færdige i ovnen ved ca. 200 grader i 25-30 minutter.