Lammekroner med rodfrugtstårne
(4 pers)
Ingredienser:
·
4
lammekroner a 300-350 g
·
3-4 fed hvidløg
·
Rosmarin
·
Salt
·
Peber
·
Smør
·
Kulør
·
Lammekronerne
afpudses for fedt og sener. Gnides med presset hvidløg og krydres med rosmarin,
salt og peber.
Steges i bradepande i ovnen i 20-30 minutter ved 200 grader. Hviler i 20
minutter inden de serveres.
Lammebouillon:
Afpudset fra lammekronerne brunes godt af i lidt smør, vand hældes over og det
småkoger, mens lammekronerne er i ovnen. Når lammekronerne er stegte, hældes
bouillonen i bradepande, som stilles tilbage i ovnen i 5-10 minutter.
Sauce:
Lammebouillonen sigtes og jævnes med en smørbolle, smages til med lidt salt og
peber og farves evt. lidt med kulør
Rodfrugtstårne:
- Pastinakker
- Jordskokker
- Rødbeder
- Gulerødder
- Kartofler
Rodfrugterne skrælles og koges til de er møre. Herefter moses de sammen med æg
(afhængigt af mængden af rodfrugter) til en homogen masse.
Fyldes herefter i tårne og bages færdige i ovnen ved ca. 200 grader i 25-30
minutter.
|