MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Højrebssteg stegt som engelsk roastbeef

4 pers.

1 stykke højreb af passende størrelse (spørg slagteren), 2-3 spsk smør, 1 spsk sennepspulver, 2-3 spsk mel, brunet i ovnen, salt og peber, 3-4 dl oksebouillon, 2 dl rødvin, lidt suppeurter fx gulerod, løg, selleri.

Smør stegen ind i smørret og drys med ristet mel, sennepspulver, salt og peber. Læg kødet på en rist over bradepanden hvori de groft udskårne suppeurter befinder sig, og brun det hele i en 225 gr varm ovn i 15 min. Skru varmen ned til 170 gr, og kom bouillon og rødvin i bradepanden. Stegetiden beregnes til 20-25 min pr halve kg.

Stegen skal efter stegning hvile mindst ½ time, gerne længere, dækket af folie.

 

Jordskokroulade:

½ kg jordskokker, 2 æggeblommer, 100 g reven ost, salt og peber

Fyld: ½ bk flødeost, 50 g  hakkede valnødder, 50 g tørrede tranebær, en håndfuld hakkede løvstikkeblade
 

Jordskokker skrælles og rives groft. Blandes med æggeblommer, reven ost, salt og peber. Blandingen smøres ud på bagepapir og trykkes hårdt sammen. Bages ved 200 gr i ca. 10-15 min, til den er lysebrun.

Fyldet blandes og smøres på den afkølede bund. Rouladen rulles stramt ved hjælp af bagepapiret fra den korte side, og sættes på køl.

Før servering skæres rouladen i ca. 3 cm tykke skiver, som varmes i ovn ved 200 gr i ca. 10 min. 
 

Fyldte tomater:

4 mellemstore tomater, salt og peber, 200 g champignon, 1 fed hvidløg, 20 g smør, 2 kviste frisk merian eller ½ tsk tørret, 40 g brødkrumme, 40 g udstenede oliven. 

Skær et låg af tomaterne, der hvor blomsten sidder. Skrab kerner og saft ud med en teske (skal ikke bruges). Krydr tomaterne indvendig med salt og peber.

Rens og hak champignonerne groft. Pil og hak hvidløget og svits det i smørret. Tilsæt champignon og merian, og svits. Tag gryden af varmen og tilsæt brødkrummer (gem lidt) og hakkede oliven.

Kom fyldet i tomaterne og drys med resten af brødkrummerne. Kom en lille smørklat ovenpå og bag i ovn ved 200 gr i ca. 30 min.