MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

 

Laks med citron / estragon smør og artiskok salat.(8 personer)

Ingredienser:

·        1200 grm. laks (4 fileter)

·        100 grm. smør

·        Estragon

·        Hvidløg

·        2 dsr. artiskok

·        2 rødløg

·        Persille

·        4 peberfrugter

·        12 tomater

·        2 citroner

·        Friskkværnet peber og salt

Citron / estragon smør.
Brug blødt smør og bland det med skrællen fra en halv citron, friskhakket estragon og presset hvidløg efter behag. Stil det koldt inden anvendelsen

Laks.
Læg hver laksefilet med skindsiden nedad, midt på et stykke smurt stanniol. Krydr med salt, peber og små klatter citron / estragon smør. Fold stanniolet om fisken til en pakke. Læg pakkerne på grillen i ca. 5 – 7 min. afhængig af tykkelse eller tilbered dem i ovnen ved 200 °C i ca. 10 min.

Artiskoksalat.
Hæld væden fra artiskokkerne og skær dem i mindre stykker. Skær peberfrugt og rødløg i strimler og tomater i både. Vend det hele i lidt olie og smag til med peber, salt og hakket persille.

Serveres med små asparges kartofler.