Laks med citron / estragon
smør og artiskok salat.(8 personer)
Ingredienser:
·
1200 grm. laks (4 fileter)
·
100 grm. smør
·
Estragon
·
Hvidløg
·
2 dsr. artiskok
·
2 rødløg
·
Persille
·
4 peberfrugter
·
12 tomater
·
2 citroner
·
Friskkværnet peber og salt
Citron / estragon
smør.
Brug blødt smør og bland det med skrællen fra en halv citron, friskhakket
estragon og presset hvidløg efter behag. Stil det koldt inden anvendelsen
Laks.
Læg hver laksefilet med skindsiden nedad, midt på et stykke smurt stanniol.
Krydr med salt, peber og små klatter citron / estragon smør. Fold stanniolet om
fisken til en pakke. Læg pakkerne på grillen i ca. 5 – 7 min. afhængig af
tykkelse eller tilbered dem i ovnen ved 200 °C i ca. 10 min.
Artiskoksalat.
Hæld væden fra artiskokkerne og skær dem i mindre stykker. Skær peberfrugt og
rødløg i strimler og tomater i både. Vend det hele i lidt olie og smag til med
peber, salt og hakket persille.
Serveres med små
asparges kartofler.
|