Ovnbagt
lammeculotte med auberginer, tomater, hvidløg, råstegte kartofler og mynteolie
Ingredienser til 8 personer:
Forvarm ovnen til 200 C.
Skær auberginerne i 2½ cm tykke
skiver på tværs og halvér tomaterne. Pensl aubergineskiverne med olivenolie på
begge sider og steg dem på en slip-let pande, til de har fået lidt farve. Tage
aubergineskiverne op og læg dem i den ene side af en bradepande. Læg de
halverede tomater og hvidløgsfed ved siden af og drys lidt oregano, salt og
peber over. Riv yderligere lidt frisk basilikum over tomaterne.
Krydr culotterne og sautér dem
gyldne på alle sider i slip-let panden. Dryp lidt olivenolie på og læg kødet ved
siden af grønsagerne i bradepanden med sværsiden opad.
Skær kartoflerne i både og læg
dem i bradepanden med olie og oregano over.
Hak mynten i en blender med en
knivspids salt og sukker til det er en pasta. Tilsæt 3-4 skefulde rødvinseddike
og 10-12 skefulde olivenolie. Smag til med krydderier.
Sæt hele baduljen i ovnen i
35-45 minutter (alt efter ønsket farve på kødet)
Efter det er kommet ud af ovnen
hældes mynte-olien over kød og grøntsager.
|