MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Osso Buco (4 pers)

Ingredienser:
 

  • 4 skiver skank ca 2 cm tykke (bedre: Okseklump ell.lign.)
  • 3 spsk mel
  • groft salt og peber
  • 20 g fedtstof
  • 2 dl rødvin
  • 1 kvist rosmarin (1 spsk tørret)
  • 1 kvist salvie (1 spsk tørret)
  • 250 g små løg
  • 1 dåse flåede tomater
  • gulerødder i skiver
  • hvidløg efter behag
Tilbehør: F.eks. løse ris med ærter og svampe samt et stykke ristet rugbrød til marven

1. Rids kødet i kanten hele vejen rundt. Vend hver skive i mel med salt og peber
2. Smelt fedtstoffet i en dyb pande eller en gryde. Brun kødet. Hæld rødvin ved. Kom rosmarin og salvie ved. Lad det småstege under låg, til kødet let løsner sig fra nenet, 1½ - 2 timer.
3, Rens de små løg og kom dem i panden eller gryden til kødet sammen med tomaterne ca ½ time før kødet er færdigt. Brug kun en passende del af væden fra tomaterne.
4. Kog de løse ris og bland dem med sauterede svampe og ærter.
5. Smag saucen til og server Osso Buco'en med risene.

Rul butterdejen ud, pak svinemørbrad og fars ind i dejen og bag den ved 200 C i 45 min.
Serveres med flødestuvede kartofler og grøn salat.