Osso Buco (4 pers)
Ingredienser:
-
4 skiver skank ca 2 cm tykke (bedre: Okseklump
ell.lign.)
-
3 spsk mel
-
groft salt og peber
-
20 g fedtstof
-
2 dl rødvin
-
1 kvist rosmarin (1 spsk tørret)
-
1 kvist salvie (1 spsk tørret)
-
250 g små løg
-
1 dåse flåede tomater
-
gulerødder i skiver
-
hvidløg efter behag
Tilbehør: F.eks. løse ris med
ærter og svampe samt et stykke ristet rugbrød til marven
1. Rids kødet i kanten hele vejen
rundt. Vend hver skive i mel med salt og peber
2. Smelt fedtstoffet i en dyb pande eller
en gryde. Brun kødet. Hæld rødvin ved. Kom rosmarin
og salvie ved. Lad det småstege under låg, til kødet
let løsner sig fra nenet, 1½ - 2 timer.
3, Rens de små løg og kom dem
i panden eller gryden til kødet sammen med tomaterne ca ½
time før kødet er færdigt. Brug kun en passende del
af væden fra tomaterne.
4. Kog de løse ris og bland dem med
sauterede svampe og ærter.
5. Smag saucen til og server Osso Buco'en
med risene.
Rul butterdejen ud, pak svinemørbrad
og fars ind i dejen og bag den ved 200 C i 45 min.
Serveres med flødestuvede kartofler
og grøn salat.
|