MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Svinemørbrad med krydderurter og kartofler mediterranean.2 personer

 

Mørbrad

  • ·        1 lille afpudset svinemørbrad, ca 350 gram

  • ·        ½ spsk olie

  • ·        salt og peber

  • ·        1 – 1½ dl krydderurter, fx dild, rosmarin, timian, kørvel og salvie

  • ·        2 spsk dijon sennep 

Kartofler mediterranean

  • ·        500 g små kartofler, helst asparges

  • ·        ½ spsk olie

  • ·        3 – 6 soltørrede tomater

  • ·        10 sorte oliven

  • ·        30 g feta eller frisk gedeost

  • ·        persille, helst bredbladet

 Kog kartoflerne.

Tænd ovnen på 160°. Fjern sølvsenen på mørbraden, dup mørbraden tør med køkkenrulle. Varm olie på en pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider, 1 – 2 minutter ialt. Krydr med salt og peber. Læg kødet i et ildfast fad og sæt det i ovnen. Lad kødet stå i 15 minutter.

 Hak krydderurterne fint og læg dem på en tallerken eller evt et stykke bagepapir. Tag kødet kødet ud af ovnen. Smør sennep på mørbraden og rul kødet i krydderurterne. Læg kødet tilbage i det ildfaste fad og lad det stege yderligere ca 10 minutter. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 65 – 70°. Tag kødet ud af ovnen. Kødet kan hvile ca 15 minutter før det skæres i skiver.

 Pil evt kartoflerne. Rist kartoflerne på en pande i olien. Drys med salt og peber. Kom kartoflerne op i en skål og bland dem med strimlede soltørrede tomater, oliven, feta og plukket persille.