Svinemørbrad med krydderurter og kartofler
mediterranean.2 personer
Mørbrad
-
·
1 lille afpudset svinemørbrad, ca 350 gram
-
·
½ spsk olie
-
·
salt og peber
-
·
1 – 1½ dl krydderurter, fx dild, rosmarin, timian, kørvel og salvie
-
·
2 spsk dijon sennep
Kartofler
mediterranean
-
·
500 g små kartofler, helst asparges
-
·
½ spsk olie
-
·
3 – 6 soltørrede tomater
-
·
10 sorte oliven
-
·
30 g feta eller frisk gedeost
-
·
persille, helst bredbladet
Kog
kartoflerne.
Tænd
ovnen på 160°. Fjern sølvsenen på mørbraden, dup mørbraden tør med køkkenrulle.
Varm olie på en pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider, 1 –
2 minutter ialt. Krydr med salt og peber. Læg kødet i et ildfast fad og sæt
det i ovnen. Lad kødet stå i 15 minutter.
Hak
krydderurterne fint og læg dem på en tallerken eller evt et stykke bagepapir.
Tag kødet kødet ud af ovnen. Smør sennep på mørbraden og rul kødet i
krydderurterne. Læg kødet tilbage i det ildfaste fad og lad det stege
yderligere ca 10 minutter. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være
65 – 70°. Tag kødet ud af ovnen. Kødet kan hvile ca 15 minutter før det skæres
i skiver.
Pil
evt kartoflerne. Rist kartoflerne på en pande i olien. Drys med salt og peber.
Kom kartoflerne op i en skål og bland dem med strimlede soltørrede tomater,
oliven, feta og plukket persille.
|