Indbagt
oksefilet med svampefyld(6
personer):
Ingredienser:
-
1
kg velhængt oksefilet
-
salt
og peber
-
25
g smør
Fyld:
-
250
g champignoner
-
1 løg
-
25 g smør
Dej:
Hak
de istandgjorte champignoner og det pillede løg. Lad champignon og løg snurre
3-4 min i det gyldne smør.
Skær
en lomme i oksefileten fra den ene ende og kom champignonfyldet heri.
Krydr
fileten med salt og peber og brun den på alle sider i smeltet smør. Brug træredskaber
til at vende med. Stik aldrig gaffel eller andet spidst i, så løber kødsaften
ud. Tag fileten op af gryden og lad den køle af.
Rul
butterdejen ud, så pladen kan dække hele fileten. Anbring dejpladen i et smurt
ovnfast fad og læg den brunede filet herpå. Fold dejen om fileten og luk
enderne godt til. Pensl med sammenpisket æg.
Bag
den ved 200° i 35-40 min. Skær fileten for ved bordet.
Bagte
hvidløg:
Skær toppen af hvidløgene og stil dem i
et ovnfast fad. Kom lidt smør på hver, og drys med lidt sukker og salt. Bag
hvidløgene midt i ovnen ved 200° i ca. 40 min.
Bordelaise-sauce:
-
2
dl rødvin
-
1
løg
-
1
krydderurtebuket af:
-
1
bdt. persille, 1 kvist timian, 1 laurbærblad
-
2
spsk. smør
-
2
spsk. mel
-
4
dl kødsky eller bouillon
Kog
rødvin, det pillede, finthakkede løg og krydderurtebuketten sammen i en gryde
uden låg, til der er ca. halvdelen tilbage. Si det.
Smelt
smørret, rør melet i og kog det godt igennem. Spæd med kødsky eller bouillon
og den indkogte rødvin. Lad saucen koge yderligere 10 min.
Server med aspargeskartofler og
haricots verts.
Velbekomme !!
|