MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Helstegt oksefilet med bagte rød løg og fyldte svampe.

8 personer

 

Ingredienser

·         2 kg oksefilet

·         Oksemørbrad med bagte løg og fyldte svampe100 g smør

·         4 dl piskefløde 38%

·         1 1/3 dl vand

·         1 1/3 dl mørk portvin

·         2 2/3 spsk lys sovsejævner

·         Groft salt og friskkværnet peber

 

Bagte rødløg og fyldte svampe

·         700 g vaskede, hele, små rødløg med skal

·         20 g smør – smeltet

·         700 g rensede portobello svampe

·         2½ dl finthakket bredbladet persille

·         40 g finthakket stegt bacon

·         3 små hakkede fed hvidløg

·         70 g rasp

·         2 dl piskefløde 38%

·         Groft salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør og pynt

·         1½ kg ovnbagte kartoffelbåde

·         Bredbladet persille

 

Eventuelle sener fjernes og oksefileten snøres som en rullepølse, hvorefter den i en gryde brunes på alle side. Salt og peber drysses på og piskefløden hældes ved. Fileten steges ca. 25 min., 6 min på hver side, centrumtemperatur skal være 55 C – så er den rosa stegt. Ved anretning skæres fileten ud i forholdsvis tynde skiver.

 

Skær imens en lille bund af løgene så de kan stå. Vend dem med smør og drys dem med salt. Stil løgene på en plade med bagepapir.

Tag stilkene af svampene. Læg hovederne med bunden opad på en bageplade med papir. Bland persille, bacon, hvidløg, rasp, fløde, salt og peber. Fordel blandingen i svampene og bag sammen med løg øverst i ovnen. Løgene skal evt. bage lidt længere tid for at være godt møre – det afhænger af størrelsen. Bagetid for løg og svampe ca. 20 mon ved 200 C i varmluftovn.

 

Stilkene fra svampene brunes sammen med kødet og lad braisere med – det giver ekstra smag til saucen.

Tag fileten op og hold den varm. Si skyen over i en tykbundet gryde og tilsæt fløde og 1 dl af portvinen. Bring saucen i kog. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt resten af portvinen og smag til med salt og peber.