MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Mini Beef Wellingtons med rodfrugtstårn, champignonsauce og broccolisalat (8 pers)

 

http://www.foodfanatic.dk/wp-content/uploads/IMG_0046b1-530x397.jpg

Ingredienser:

  • ·         Olie til stegning

  • ·         8 bøffer af oksemørbrad eller kalvefilet

  • ·         3 løg

  • ·         500 g champignon

  • ·         1 dl portvin

  • ·         2 tsk tørret timian

  • ·         8 skiver parmaskinke

  • ·         600 g butterdej

  • ·         1 æg

  • ·         Salt og peber

Varm olien på en pande, og brun bøfferne kort ved høj varme. Sæt til side.

Hak løg, og sautér et par minutter i samme pande. Imens renses og hakkes champignon, som steges med, indtil de har afgivet væden. Tilsæt portvin og timian, og steg videre, indtil portvinen er kogt ind. Blend pandens indhold i en foodprocessor, blender eller lignende.

Læg et stykke parmaskinke på et stykke husholdningsfilm. Kom halvdelen af champignonblandingen på, og læg et stykke oksefilet på midten. Saml husholdningsfilmen op om bøfferne, så der dannes en lille pakke. Sno enderne sammen, så den får den rigtige form. Gentag med den anden bøf.

Del butterdejen i to, og rul ud til store firkanter. Fjern husholdningsfilmen, og kom et stykke oksefilet på hver firkant. Saml dejen op under oksefileten, og skær overskydende dej væk. Placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir med den foldede side nedad.

Pisk ægget let, og pensl butterdejen. Steges midt i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter, eller indtil stegetermometeret viser 56 grader for medium. Lad dem hvile i 5 – 10 minutter, inden de skæres ud.

Serveres sammen med broccolisalat, tårne af revne rodfrugter (eksempelvis kartofler, gulerødder, rødbeder og pastinak) samt sovs af eget valg.