Mini Beef
Wellingtons med rodfrugtstårn, champignonsauce og broccolisalat (8 pers)

Ingredienser:
Varm
olien på en pande, og brun bøfferne kort ved høj varme. Sæt til side.
Hak
løg, og sautér et par minutter i samme pande. Imens renses og hakkes champignon,
som steges med, indtil de har afgivet væden. Tilsæt portvin og timian, og steg
videre, indtil portvinen er kogt ind. Blend pandens indhold i en foodprocessor,
blender eller lignende.
Læg
et stykke parmaskinke på et stykke husholdningsfilm. Kom halvdelen af
champignonblandingen på, og læg et stykke oksefilet på midten. Saml
husholdningsfilmen op om bøfferne, så der dannes en lille pakke. Sno enderne
sammen, så den får den rigtige form. Gentag med den anden bøf.
Del
butterdejen i to, og rul ud til store firkanter. Fjern husholdningsfilmen, og
kom et stykke oksefilet på hver firkant. Saml dejen op under oksefileten, og
skær overskydende dej væk. Placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir med
den foldede side nedad.
Pisk
ægget let, og pensl butterdejen. Steges midt i en 200 grader varm ovn i cirka 15
minutter, eller indtil stegetermometeret viser 56 grader for medium. Lad dem
hvile i 5 – 10 minutter, inden de skæres ud.
Serveres sammen med broccolisalat, tårne af revne rodfrugter (eksempelvis
kartofler, gulerødder, rødbeder og pastinak) samt sovs af eget valg.
|