Kalvemørbrad med varm tomat, spinat og asparges kartofler
2
personer
Ingredienser
·
2 kalvemørbrader a ca. 150 g
·
50 g smør
·
1 dl
tomat juice
·
1
lille fed knust hvidløg
·
1 tsk
groft salt
·
friskkværnet peber
·
1 dl
rasp
·
1 spsk
friske rosmarin blade
·
25 g
fintrevet parmesanost
Sauce
·
2 dl
kalvebouillon
·
2 tsk
rosa peberkorn
·
1 tsk
fintrevet citronskal
·
1 tsk
dijonsennep
·
2 tsk
maizena
Tilbehør og pynt
·
500 g
aspargeskartofler
·
300 g
skyllede friske spinat blade
·
10 g
smør
·
¼ tsk
fintrevet muskatnød
·
½ tsk
groft salt
·
friskkværnet peber
·
Cherrytomater
·
Parmesanost i flager
Hæld
tomatjuicen i en dyb tallerken og bland den med hvidløg, salt og peber. Kom
rasp, citronskal og ost i en lille hurtig-hakker og kør indtil det er godt
blandet.
Vend først
mørbraderne i juicen og derefter i raspblandingen. Lad imens smørret smelte i en
pande ved kraftig varme men uden at det bruner. Brun bøfferne på begge sider –
ca 1 min på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 6 min – vend af og
til.
Sauce: Bring
bouillon og resten af tomatjuiceblandingen i kog sammen med røde peberkorn,
citronskal og sennep. Rør maizena med lidt koldt vand og jævn sovsen. Den kan
også monteres med små smørklumper.
Lad smørret smelte i
en sauterpande ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits spinaten i ca. 2
min og krydr med muskat, slat og peber. Der kan evt. tilsættes lidt flager af
osten lige inden servering..
|