MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Kalvemørbrad med varm tomat, spinat og asparges kartofler

2 personer

Ingredienser

·         2 kalvemørbrader a ca. 150 g

·         50 g smør

·         1 dl tomat juice

·         1 lille fed knust hvidløg

·         1 tsk groft salt

·         friskkværnet peber

·         1 dl rasp

·         1 spsk friske rosmarin blade

·         25 g fintrevet parmesanost

 

Sauce

·         2 dl kalvebouillon

·         2 tsk rosa peberkorn

·         1 tsk fintrevet citronskal

·         1 tsk dijonsennep

·         2 tsk maizena

 

Tilbehør og pynt

·         500 g aspargeskartofler

·         300 g skyllede friske spinat blade

·         10 g smør

·         ¼ tsk fintrevet muskatnød

·         ½ tsk groft salt

·         friskkværnet peber

 

·         Cherrytomater

·         Parmesanost i flager

 Hæld tomatjuicen i en dyb tallerken og bland den med hvidløg, salt og peber. Kom rasp, citronskal og ost i en lille hurtig-hakker og kør indtil det er godt blandet.

Vend først mørbraderne i juicen og derefter i raspblandingen. Lad imens smørret smelte i en pande ved kraftig varme men uden at det bruner. Brun bøfferne på begge sider – ca 1 min på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 6 min – vend af og til.

Sauce: Bring bouillon og resten af tomatjuiceblandingen i kog sammen med røde peberkorn, citronskal og sennep. Rør maizena med lidt koldt vand og jævn sovsen. Den kan også monteres med små smørklumper.

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits spinaten i ca. 2 min og krydr med muskat, slat og peber. Der kan evt. tilsættes lidt flager af osten lige inden servering..