Bøf i folie (4
pers)
Ingredienser
-
4 skiver oksefilet (á 150-200 g)
-
salt
-
peber
Tilbehør:
-
1 løg
-
150 g champignon
-
1 grøn peber
-
2 tomater
-
3-4 spsk olie
-
Alu-folie
Arbejdstid: 25 minutter
Stegetid: 15 minutter
Tilbehøret:
1. Skær rodskiven af champignonerne
og skyl dem under rindende koldt vand. Tør dem straks og skær
dem i skiver. Befri peberfrugten for frøstol og kerner. Skær
den i strimler. Pil og hak løget fint. Skold og flå tomaterne
og skær dem i mindre stykker.
2. Varm olien i en gryde og svits først
det finthakkede løg i 3 minutter, før de øvrige grøntsager
tilsættes og svitses yderligere 3 minutter.
Bøf:
3. Bank bøfferne let med håndroden
og dup dem tørre.
4. Brun bøfferne kort på en
meget varm pande uden fedtstof. Drys med salt og peber.
5. Smør fire stykker alu-folie med
olie. Læg bøfferne herpå. Fordel fyldet over bøfferne.
Pak folien op om bøfferne og luke godt i enderne, så saften
ikke løber ud.
6. Læg pakkerne i et ovnfast fad eller
i bradepanden. Sæt dem i en hed ovn, 250-275 C, i 6-8 minutter. Skal
bøfferne være gennemstegte, er stegetiden et par minutter
længere.
7. Server foliepakkerne på tallerkenen,
så hver især kan åbne den varme, duftende pakke.
Kogetid: ialt 15 minutter
Gratinering: 15 minutter
1. Læg butterdejen og rejerne til optøning.
Sæt ovnen til 200 C
2. Skær rodenden af champignonerne,
skyl dem kort under rindende koldt vand og tryk dem tørre i et viskestykker.
3. Pil og hak løgene fint. Skyl og
hak persillen. Hak champignonerne groft.
4. Smelt smørret i en gryde og lad
løgene blive klare heri.
5. Tilsæt citronsaft og kom også
champignonerne i.
6. Tilsæt bouillonen og hvidvinen
og lad suppen koge for svag varme et par minutter. Smag til med salt og
peber.
7. Tilsæt piskefløden og lad
suppen koge ved svag varme ca. 5 minutter under låg. Rør af
og til.
8. Rør en smørbolle af smør
og mel. Pisk den i suppen og lad den koge endnu 5 minutter.
9. Tilsæt rejerne og lad dem netop
varme igennem i suppen, rør den hakkede persille i. Fordel suppen
i bouillonkopperne.
10. Skær butterdejspladerne over på
tværs, såder der bliver 4 stykker.
11. Rul butterdejsstykkerne ud, så
de passer til skålene. De skal gå et godt stykke ned ad siderne.
12. Pensl kanterne på skålene
med sammenpisket æg. Tryk butterdejslågene fast over hver skål
og pensl efter med ægget.
13. Kom bouillonkopperne i den 225 C varme
ovn i ca 15 minutter, til butterdejen er gylden og sprød. Server
straks.
|