MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Bøf i folie (4 pers)

Ingredienser
 

  • 4 skiver oksefilet (á 150-200 g)
  • salt
  • peber
Tilbehør:
  • 1 løg
  • 150 g champignon
  • 1 grøn peber
  • 2 tomater
  • 3-4 spsk olie
  • Alu-folie
Arbejdstid: 25 minutter
Stegetid: 15 minutter

Tilbehøret:
1. Skær rodskiven af champignonerne og skyl dem under rindende koldt vand. Tør dem straks og skær dem i skiver. Befri peberfrugten for frøstol og kerner. Skær den i strimler. Pil og hak løget fint. Skold og flå tomaterne og skær dem i mindre stykker.
2. Varm olien i en gryde og svits først det finthakkede løg i 3 minutter, før de øvrige grøntsager tilsættes og svitses yderligere 3 minutter.

Bøf:
3. Bank bøfferne let med håndroden og dup dem tørre.
4. Brun bøfferne kort på en meget varm pande uden fedtstof. Drys med salt og peber.
5. Smør fire stykker alu-folie med olie. Læg bøfferne herpå. Fordel fyldet over bøfferne. Pak folien op om bøfferne og luke godt i enderne, så saften ikke løber ud.
6. Læg pakkerne i et ovnfast fad eller i bradepanden. Sæt dem i en hed ovn, 250-275 C, i 6-8 minutter. Skal bøfferne være gennemstegte, er stegetiden et par minutter længere.
7. Server foliepakkerne på tallerkenen, så hver især kan åbne den varme, duftende pakke.


  • Arbejdstid: 40 minutter
Kogetid: ialt 15 minutter
Gratinering: 15 minutter

1. Læg butterdejen og rejerne til optøning. Sæt ovnen til 200 C
2. Skær rodenden af champignonerne, skyl dem kort under rindende koldt vand og tryk dem tørre i et viskestykker.
3. Pil og hak løgene fint. Skyl og hak persillen. Hak champignonerne groft.
4. Smelt smørret i en gryde og lad løgene blive klare heri.
5. Tilsæt citronsaft og kom også champignonerne i.
6. Tilsæt bouillonen og hvidvinen og lad suppen koge for svag varme et par minutter. Smag til med salt og peber.
7. Tilsæt piskefløden og lad suppen koge ved svag varme ca. 5 minutter under låg. Rør af og til.
8. Rør en smørbolle af smør og mel. Pisk den i suppen og lad den koge endnu 5 minutter.
9. Tilsæt rejerne og lad dem netop varme igennem i suppen, rør den hakkede persille i. Fordel suppen i bouillonkopperne.
10. Skær butterdejspladerne over på tværs, såder der bliver 4 stykker.
11. Rul butterdejsstykkerne ud, så de passer til skålene. De skal gå et godt stykke ned ad siderne.
12. Pensl kanterne på skålene med sammenpisket æg. Tryk butterdejslågene fast over hver skål og pensl efter med ægget.
13. Kom bouillonkopperne i den 225 C varme ovn i ca 15 minutter, til butterdejen er gylden og sprød. Server straks.