MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Fyldt svinekam med kartofler på pind, fyldte portobellosvampe og salat

 

4 personer

Ca. 1 kg svinekam (skær en lomme midt i kødet)

Fyld: Hakkede nødder, ristede champignons, bacon i tern, tranebær og æble i små tern sættes i blød i calvados, cognac eller lignende natten over. Røres op med lidt fløde og lidt hvedemel inden det fyldes i svinekammen. Sørg for, at fyldet bliver stoppet godt sammen. Svinekammen krydres med salt og peber og dækkes med baconskiver.

 Steg ca 2 timer ved 175 gr. til centrumstemperaturen er 72 gr.

 

Kartofler på pind:

4 store eller 8 mellem kartofler skrælles og skæres i ca. ½ cm tykke skiver. Vend kartoffelskiverne i en god olivenolie tilsat salt, peber og revet parmesan. Sæt skiverne på pind og drys med lidt timian. Bages i ovn ca. 1 time ved 175 gr.

 

 

 

 

Fyldte portobellosvampe:

4 store portobellosvampe udhules og fyldes med flødeost rørt sammen med lidt ristet bacon, soltørret tomat, fintklippede krydderurter efter smag, salt og peber. Bages i ovn 20 min ved 180 gr.

 

Salat:

Fintsnittet savoykål, fintsnittet rød spidskål, appelsinfileter befriet for hinder, granatæblekerner,  honningsyltede valnødder, karameliseret bacon, syltede rødløg.

Dressing: Saften fra appelsin og granatæble.

 

Honningsyltede valnødder: 1 dl valnødder og 2 spsk honning steges i en lille gryde et par minutter. Tilsæt 2 spsk. vand og lad valnødderne køle af i lagen.

 

Karameliseret bacon: Bacon skæres i strimler og steges. Drysses med et pænt lag sukker og vend det godt. Køles af. Rør et par gange under afkølingen, så stykkerne forbliver adskilt.

 

Syltede rødløg: 2 store rødløg skæres i skiver og koges i 1 dl eddike, 1 dl vand og 85 g sukker i 2-3 min. Løgringene tages op med en hulske og lægges i et sylteglas. Lagen koges ind i ca. 5 min. Hældes over løgene sammen med ½ dl tranebær. Stilles koldt natten over.