Spidstegt flæskesteg m/svær, kartofler,
rødkålssalat, vildtsauce og Waldorfsalat (8 personer)
Ingredienser Flæskesteg:
-
Ca
4 kg flæskesteg m/svær (bør købes hos Dagrofa)
-
Salt
-
Peber
-
Ingredienser rødkålssalat
-
¼
rødkål
-
1
dl eddike
-
1
dl sukker
-
1
½ dl fløde
-
Ingredienser Waldorfsalat
-
3
½ dl creme fraiche
-
Lidt sukker
-
Lidt salt
-
2
æbler – f.eks. Granny Smith
-
4
stilke bladselleri
-
300 g halve grønne druer u/kerner
-
50
g grofthakkede valnøddekerner
Ingredienser vildtsauce:
Ingredienser yderligere
Flæskesteg monteres på spyd og krydres med salt og peber. Sættes i grill på
roterende spyd i 2 timer ved 175 g
Rødkålen snittes. Eddike og sukker koges sammen og hældes over kålen. Efter et
par timer sies det hele. Fløden piskes let og rødkålen blandes i.
Bacon og hakket løg brunes i en gryde. Hertil tilsættes vildtfonden og det hele
simres sammen i et par timer. Smages til med gorgonzola, ribsgele, salt, peber
og 2½ dl piskefløde
Vend
creme fraichen sammen med sukker og salt. Skær æblerne i tern og vend dem i
dressingen efterhånden, så de ikke bliver brune. Tilsæt forsigtigt bladselleri,
vindruer og valnødder. Stil salaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag
waldorfsalaten og kom den i en skål.
Flæskestegen skæres i skiver og serveres med kogte kartofler, rødkålssalat,
Waldorfsalat og vildtsauce
|