MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Spidstegt flæskesteg m/svær, kartofler, rødkålssalat, vildtsauce og Waldorfsalat (8 personer)

Ingredienser Flæskesteg:

  • Ca 4 kg flæskesteg m/svær (bør købes hos Dagrofa)

  • Salt

  • Peber

  • Ingredienser rødkålssalat

  • ¼ rødkål

  • 1 dl eddike

  • 1 dl sukker

  • 1 ½ dl fløde

  • Ingredienser Waldorfsalat

  • 3 ½ dl creme fraiche

  • Lidt sukker

  • Lidt salt

  • 2 æbler – f.eks. Granny Smith

  • 4 stilke bladselleri

  • 300 g halve grønne druer u/kerner

  • 50 g grofthakkede valnøddekerner

 

Ingredienser vildtsauce:

  • 200 g bacon i tern

  • 1 stort hakket løg

  • ½ liter vildtfond (kogt af hals og ribben et par dage før)

  • Gorgonzola

  • Ribsgele

  • Salt

  • Peber

  • 2½ dl Piskefløde

     

Ingredienser yderligere

  • 3 kg kartofler

Flæskesteg monteres på spyd og krydres med salt og peber. Sættes i grill på roterende spyd i 2 timer ved 175 g

Rødkålen snittes. Eddike og sukker koges sammen og hældes over kålen. Efter et par timer sies det hele. Fløden piskes let og rødkålen blandes i.

Bacon og hakket løg brunes i en gryde. Hertil tilsættes vildtfonden og det hele simres sammen i et par timer. Smages til med gorgonzola, ribsgele, salt, peber og 2½ dl piskefløde

Vend creme fraichen sammen med sukker og salt. Skær æblerne i tern og vend dem i dressingen efterhånden, så de ikke bliver brune. Tilsæt forsigtigt bladselleri, vindruer og valnødder. Stil salaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag waldorfsalaten og kom den i en skål.

Flæskestegen skæres i skiver og serveres med kogte kartofler, rødkålssalat, Waldorfsalat og vildtsauce