Kyllingefilet fra Normandiet
Kyllingefileterne krydres med salt og peber og brunes i olie i en gryde eller
dyb pande. De brunede fileter omvikles med to skiver bacon, og brunes igen.
Fileterne lægges i et ovnfast fad, og alt fedtstoffet på nær 1 spsk. kasseres.
Grofthakkede valnødder og timian ristes 1 min. i det tilbageværende fedtstof,
hvorefter æblecider, cremefraiche og Calvados tilsættes. Saucen smages til med
honning, salt og peber og jævnes evt. med meljævning. Hæld saucen over
kyllingefileterne og dæk fadet med alufolie. Steges i ovn ved 185 gr. i 25 min.
Spätzle med nødder og persille
-
4,5 dl mel
-
1 tsk. (urte)salt
-
3 æg
-
mælk
-
smør
-
hasselnødder
-
persille
Mel og salt blandes, æggene røres i og dejen røres
tyk og sej med lidt mælk. Bring vand i kog i en gryde. Fyld dejen i en
plasticpose og klip et hjørne af posen. Pres dejen ud af posen, og klip den i
stykker, ned i det kogende vand. Når spätzlestykkerne kommer op til overfladen,
tages de op og afdryppes på et viskestykke.
Steg spätzlestykkerne i smør til
de er gyldne og sprøde. Tilsæt lidt hakkede nødder og hakket persille.
Druekompot
Fjern stilkene fra druerne og
bring dem langsomt i kog sammen med sukker og honning. Tilsæt det finthakkede
løg, og kog sagte til druerne er bristede. Jævn med lidt majsmel udrørt i vand.
|