MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Rødvinsmarineret vildsvinekølle. (6 pers.)

ca. 3 kg vildsvinekølle

Marinade:

  • 1,5 flasker rødvin

  • 2 porrer

  • 2 løg

  • 1 gulerod

  • 1 bdt. persille

  • 2 fed hvidløg

  • 6-8 knuste enebær

  • 2 laurbærblade

  • 4 hele peberkorn

  • 2 tsk. salt

Endvidere:

  • 100 g bacon

  • Bouillon, gerne vildtbouillon

Marinering: 2-3 døgn

Stegetid: ca. 2,5 timer

Rens grønsagerne og skær dem i mindre stykker. Bland alle ingredienser til marinaden. Læg kødet i en skål med syrefast glasur eller i en gryde (rustfri eller emaljeret). Hæld marinaden over og tildæk. Stil kødet koldt 2-3 døgn. Vend kødet nogle gange under marineringen.

Tag kødet op af marinaden, og gnid det med salt og peber over det hele. Læg det i en bradepande, og læg baconstrimler ovenpå. Brun kødet ved 225 gr. C i 15-20 min. Kom noget af den siede marinade, samt bouillon i bradepanden, og dryp jævnligt kødet under stegningen. Dæmp varmen til 160 gr. C og steg i 2-2,5 time, eller til centrumstemperaturen er 75 gr. C.

Til sovsen bruges kogte, blendede grøntsager fra marinaden samt stegeskyen fra bradepanden. Jævnes med en meljævning, og smages til med salt, peber og evt. ribs- eller rønnebærgelé. Rundes af med piskefløde.

Serveres evt. med haricot verts, glacerede perleløg, hele stegte champignons og små kogte kartofler vendt på panden i smør og timian.