Rødvinsmarineret vildsvinekølle.
(6 pers.)
ca. 3 kg vildsvinekølle
Marinade:
-
1,5 flasker rødvin
-
2 porrer
-
2 løg
-
1 gulerod
-
1 bdt. persille
-
2 fed hvidløg
-
6-8 knuste enebær
-
2 laurbærblade
-
4 hele peberkorn
-
2 tsk. salt
Endvidere:
Marinering: 2-3 døgn
Stegetid: ca. 2,5 timer
Rens grønsagerne og skær dem i mindre
stykker. Bland alle ingredienser til marinaden. Læg kødet i en skål med
syrefast glasur eller i en gryde (rustfri eller emaljeret). Hæld marinaden over
og tildæk. Stil kødet koldt 2-3 døgn. Vend kødet nogle gange under
marineringen.
Tag kødet op af marinaden, og gnid det med
salt og peber over det hele. Læg det i en bradepande, og læg baconstrimler
ovenpå. Brun kødet ved 225 gr. C i 15-20 min. Kom noget af den siede marinade,
samt bouillon i bradepanden, og dryp jævnligt kødet under stegningen. Dæmp
varmen til 160 gr. C og steg i 2-2,5 time, eller til centrumstemperaturen er 75
gr. C.
Til sovsen bruges kogte, blendede grøntsager
fra marinaden samt stegeskyen fra bradepanden. Jævnes med en meljævning, og
smages til med salt, peber og evt. ribs- eller rønnebærgelé. Rundes af med
piskefløde.
Serveres evt. med haricot verts, glacerede
perleløg, hele stegte champignons og små kogte kartofler vendt på panden i smør
og timian.
|