Mørbrad i citronsauce
(4 pers)
Ingredienser
-
1 stor svinemørbrad
-
1 tsk salt
-
1 tsk reven citronskal
-
peber
-
25 g smør
-
1 dl hvidvin
-
1½ dl bouillon
-
1-2 spsk citronsaft
-
1 dl piskefløde
-
1 tsk saucejævner
-
1 æggeblomme
-
citronskal
Skær mørbraden i 2-3 cm tykke bøffer
og bank dem lidt flade med håndroden.
Krydr bøfferne med citronskal, salt
og peber og steg dem på panden i smørret i 3-4 minutter på
hver side. Tag bøfferne af panden og hold dem varme under alu-folie.
Kog panden af med hvidvin og bouillon. Rør fløde, saucejævner
og æggeblomme sammen og hæld denne jævning på panden
under piskning.
Varm saucen op til kogepunktet og tag panden
fra varmen. Smag saucen til med citron, salt og peber og hæld den
over bøfferne.
Pasta med gulerodsspåner samt sukkerærter
eller broccoli smager godt til.
|