Marineret
oksefilet med pommes duchesse.(8
pers.)
Ingredienser:
Grønsagspuré:
-
6 gulerødder,
ca. 300 g
-
Ca. 200 g
rodselleri
-
2 rødbeder
-
2 løg
-
4 dl grønsagsbouillon
-
2 spsk
olivenolie
-
4 fed hvidløg,
pressede
-
1 spsk
citronsaft
-
Salt og
peber
1.
Læg oksefileten i et ovnfast fad. Gnid den med soja, olie, krydderurter,
salt og peber. Lad fileten hvile i ca. 2 timer.
2.
Skræl gulerødder, selleri, rødbeder og løg og skær alle grønsagerne
i skiver. Kog grønsagerne i bouillonen i 15-20 minutter, til de er møre. Kør
grønsager og bouillon til en puré i blender eller foodprocessor. Smag til med
olivenolie, hvidløg, citron, salt og peber.
3.
Steg kødet i ovnen ved 175°c i 30-40 minutter, eller til et kødtermometer
viser 55-60°c i kødets kerne. Lad kødet hvile i alu-folie i 15 minutter inden
det skæres i skiver. Servér med pommes duchesse, grønsagspuré og letkogte
gulerødder og/eller haricots verts.
Som nogen måske
bemærkede, er 30-40 minutter lige i underkanten til en større oksefilet! Vores
skulle have 1 time og 20 minutter.
Pommes duchesse
Kartofler og
selleri skrælles og skæres i terninger og koges møre. Det hele moses og røres
med smør og æggeblommer. Sprøjtes ud i toppe og gratineres i ovnen ved 250°c
i 15-20 minutter. Serveres straks efter gratineringen.
Rodfrugtsalat(4
pers.)
-
2 gulerødder
-
1
persillerod
-
½ pastinak
-
1 rødbede
(mellemstor)
-
½
selleriknold
Dressing:
Rodfrugterne skrælles
og rives mellemfint. Derefter skal de have et opkog, hver for sig, i kogende
vand og afkøle straks i isvand. Til dressingen hakkes hvidløget fint og
blandes med de øvrige ingredienser, som hældes over rodfrugterne. Salaten må
gerne stå til dagen efter
i køleskabet, så smager den bedst.
|