MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Marineret oksefilet med pommes duchesse.(8 pers.)

Ingredienser:

  • Ca. 1½ kg velhængt oksefilet
  • 2 spsk soja

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 dl hakkede krydderurter, f.eks. kørvel, timian og persille

  • Salt og peber

 Grønsagspuré:

  • 6 gulerødder, ca. 300 g

  • Ca. 200 g rodselleri

  • 2 rødbeder

  • 2 løg

  • 4 dl grønsagsbouillon

  • 2 spsk olivenolie

  • 4 fed hvidløg, pressede

  • 1 spsk citronsaft

  • Salt og peber

 1.        Læg oksefileten i et ovnfast fad. Gnid den med soja, olie, krydderurter, salt og peber. Lad fileten hvile i ca. 2 timer.

2.       Skræl gulerødder, selleri, rødbeder og løg og skær alle grønsagerne i skiver. Kog grønsagerne i bouillonen i 15-20 minutter, til de er møre. Kør grønsager og bouillon til en puré i blender eller foodprocessor. Smag til med olivenolie, hvidløg, citron, salt og peber.

3.       Steg kødet i ovnen ved 175°c i 30-40 minutter, eller til et kødtermometer viser 55-60°c i kødets kerne. Lad kødet hvile i alu-folie i 15 minutter inden det skæres i skiver. Servér med pommes duchesse, grønsagspuré og letkogte gulerødder og/eller haricots verts.

Som nogen måske bemærkede, er 30-40 minutter lige i underkanten til en større oksefilet! Vores skulle have 1 time og 20 minutter.

Pommes duchesse

  • Ca. 2 kg kartofler

  • Ca. 100 g rodselleri

  • 75 g smør

  • 6-7 æggeblommer (vi brugte kun 4)

  • Salt og peber

Kartofler og selleri skrælles og skæres i terninger og koges møre. Det hele moses og røres med smør og æggeblommer. Sprøjtes ud i toppe og gratineres i ovnen ved 250°c i 15-20 minutter. Serveres straks efter gratineringen.

Rodfrugtsalat(4 pers.)

  • 2 gulerødder

  • 1 persillerod

  • ½ pastinak

  • 1 rødbede (mellemstor)

  • ½ selleriknold

Dressing:

  • 1 dl balsamicoeddike

  • 1 tsk honning

  • 1 dl jomfruolivenolie

  • 1 fed hvidløg

  • 1 dl hakket bredbladet persille

Rodfrugterne skrælles og rives mellemfint. Derefter skal de have et opkog, hver for sig, i kogende vand og afkøle straks i isvand. Til dressingen hakkes hvidløget fint og blandes med de øvrige ingredienser, som hældes over rodfrugterne. Salaten må gerne stå til dagen efter i køleskabet, så smager den bedst.