MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Braiserede Svinekæber i mørk Øl

Med Kartoffel – Selleri Mos, Grøntsager og aromatisk Sovs

4 personer

 

Ingredienser Svinekæber

·         10-12 afpudsede svinekæber, ca 1 kg

·         Salt og Peber

·         15 g Smør

·         1/8 stk Selleri

·         1 stk Gulerod

·         1 stk Løg

·         1 stk Tomat

·         ½ ltr mørk Øl, f.ex Honning Ale

·         1 spsk Hvedemel

 

 

Ingredienser Mos

·         750 g Kartofler

·         ¼ stk Selleri

·         2 dl Letmælk

·         25 g Smør

 

 

Ingredienser Grøntsager

·         2 stk Gulerødder

·         2 stk Majroer

·         1 stk Porre

·         ½ dl Olie

 

·         4 skiver Parma- eller Serranoskinke

 

 

 

Dup svinekæberne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.

Lad smørret blive gyldent i en gryde med god varme. Brun kødet på alle sider, 3-4 minutter. Brun kødet i passende portioner.

Brun selleri, gulerod og løg i grove tern. Tilsæt tomat skåret i kvarte, de brunede svinekæber og øl suppleret med vand til det dækker. Skru ned til svag varme og kog under låg i ca. 1½ time til kødet er mørt.

Tag kødet op. Kog væsken ind til der er ca. 2½ dl tilbage. Si saucen. Smag den til med salt og pebber og jævn den evt. med en meljævning.

 

Kog kartofler og selleri tern møre. Hæld vandet fra. Mos kartofler og selleri i en pure-presser.

Varm mælken i gryden. Tilsæt mos og smør. Smag mosen til med salt og peber.

 

Damp gulerødder og majroer i passende stykke møre i 1 spsk vand tilsat salt.

Snit porretoppen i meget tynde strimler. Dup den tørre i køkkenruille. Varm olien op men ikke for meget. Frittér porrestrimler heri ved jævn varme så de ikke bliver mørke, men beholder den grønne farve.

 

Steg parmaskinken på en tør pande til skiverne bliver sprøde og læg dem over kødet ved servering.