Braiserede Svinekæber i mørk Øl
Med Kartoffel – Selleri Mos, Grøntsager
og aromatisk Sovs
4
personer
Ingredienser
Svinekæber
·
10-12
afpudsede svinekæber, ca 1 kg
·
Salt
og Peber
·
15 g
Smør
·
1/8
stk Selleri
·
1 stk
Gulerod
·
1 stk
Løg
·
1 stk
Tomat
·
½ ltr
mørk Øl, f.ex Honning Ale
·
1 spsk
Hvedemel
Ingredienser Mos
·
750 g
Kartofler
·
¼ stk
Selleri
·
2 dl
Letmælk
·
25 g
Smør
Ingredienser
Grøntsager
·
2 stk
Gulerødder
·
2 stk
Majroer
·
1 stk
Porre
·
½ dl
Olie
·
4
skiver Parma- eller Serranoskinke
Dup svinekæberne
tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Lad smørret blive
gyldent i en gryde med god varme. Brun kødet på alle sider, 3-4 minutter. Brun
kødet i passende portioner.
Brun selleri,
gulerod og løg i grove tern. Tilsæt tomat skåret i kvarte, de brunede svinekæber
og øl suppleret med vand til det dækker. Skru ned til svag varme og kog under
låg i ca. 1½ time til kødet er mørt.
Tag kødet op. Kog
væsken ind til der er ca. 2½ dl tilbage. Si saucen. Smag den til med salt og
pebber og jævn den evt. med en meljævning.
Kog kartofler og
selleri tern møre. Hæld vandet fra. Mos kartofler og selleri i en pure-presser.
Varm mælken i
gryden. Tilsæt mos og smør. Smag mosen til med salt og peber.
Damp gulerødder og
majroer i passende stykke møre i 1 spsk vand tilsat salt.
Snit porretoppen i
meget tynde strimler. Dup den tørre i køkkenruille. Varm olien op men ikke for
meget. Frittér porrestrimler heri ved jævn varme så de ikke bliver mørke, men
beholder den grønne farve.
Steg parmaskinken på
en tør pande til skiverne bliver sprøde og læg dem over kødet ved servering.
|