Lammefilet i svinenet med
kalvesouffléfars.(4 personer)
Lammefilet
·
500 g
lammefilet
·
1 svinenet
·
Rosmarin,
frisk
Fars
·
200 g skært
kalvekød, hakket
·
2½ dl
piskefløde
·
2 æggehvider
Sauce
·
4 dl brun kalvesky, kraftig
(bouillonterning + vand)
·
1 citron
·
50 g sukker
·
Timian, frisk
·
200 g smør
Grønsager
·
50 g smør
·
400 g spinat
·
800 g årstidens grønsager, f.ex
gulerødder, porrer, selleri, rosenkål, etc.
·
600 g kartofler, mellemstore
·
½dl olivenolie
·
Salt, peber, muskatnød
Kalvesouffléfars.
Kødet blendes i food-processor med æggehvide, salt og peber. Fløden hældes i
lidt af gangen.
Lammefilet i
svinenet.
Svinettet glattes ud og souffléfarsen smøres på. Den afbrunede lammefilet lægges
på og krydres med salt, peber og rosmarin.
Svinenettet lukkes
om lammefilet’en. Brunes på pande og steges i ovn ca. 15 minutter ved 200 °C.
Sauce.
Sukkeret brunes og citronsaft presses i. Frisk timian kommes i sammen med
kalvebouillonen og saucen koges ind til ca det halve. Lige inden anretning
piskes smør i (jævnes evt med maizenamel udrørt i lidt koldt vand, inden der
piskes smør i).
Grønsager.
Spinaten ribbes og sauteres i smør, krydres med salt, peber og muskatnød.
Årstidens
grønsager skæres i passende stykker og sauteres i smør og krydres. Kartoflerne
formes som store oliven, koges møre og ristes af i oliven olie.
Anretning.
Kødet skæres i skiver og lægges i halvcirkel på tallerkenen. Spinaten presses i
en cylinderform og sættes på tallerkenen. Saucen hældes på og grønsager
omkranser retten. Kartofler serveres i skål.

|