MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Lammefilet i svinenet med kalvesouffléfars.(4 personer)

Lammefilet
·
        500 g lammefilet
·
        1 svinenet
·
        Rosmarin, frisk 

Fars
·
        200 g skært kalvekød, hakket
·
        2½ dl piskefløde
·
        2 æggehvider 

Sauce
·
        4 dl brun kalvesky, kraftig (bouillonterning + vand)
·
        1 citron
·
        50 g sukker
·
        Timian, frisk
·
        200 g smør

Grønsager
·
        50 g smør
·
        400 g spinat
·
        800 g årstidens grønsager, f.ex gulerødder, porrer, selleri, rosenkål, etc.
·
        600 g kartofler, mellemstore
·
        ½dl olivenolie
·
        Salt, peber, muskatnød

Kalvesouffléfars.
Kødet blendes i food-processor med æggehvide, salt og peber. Fløden hældes i lidt af gangen.

Lammefilet i svinenet.
Svinettet glattes ud og souffléfarsen smøres på. Den afbrunede lammefilet lægges på og krydres med salt, peber og rosmarin.

Svinenettet lukkes om lammefilet’en. Brunes på pande og steges i ovn ca. 15 minutter ved 200 °C.

Sauce.
Sukkeret brunes og citronsaft presses i. Frisk timian kommes i sammen med kalvebouillonen og saucen koges ind til ca det halve. Lige inden anretning piskes smør i (jævnes evt med maizenamel udrørt i lidt koldt vand, inden der piskes smør i).

Grønsager.
Spinaten ribbes og sauteres i smør, krydres med salt, peber og muskatnød.

Årstidens grønsager skæres i passende stykker og sauteres i smør og krydres. Kartoflerne formes som store oliven, koges møre og ristes af i oliven olie.

Anretning.
Kødet skæres i skiver og lægges i halvcirkel på tallerkenen. Spinaten presses i en cylinderform og sættes på tallerkenen. Saucen hældes på og grønsager omkranser retten. Kartofler serveres i skål.