And i
rød karry med litchi (4 prs))
Ingredienser:
·
400 g andebryst
·
2 spsk rød karrypasta
·
6 dl kokosmælk
·
1 dåse udstenede litchi
·
6 limeblade
·
200 g cherrytomater
·
2 spsk fiskesauce
·
1 tsk sukker
·
½ bundt basilikum
·
Olie til stegning
·
Pynt: hakket chili
Læg andebryst i et ildfast fad og steg i en 150 grader varm
ovn i en 1½ time. Skru temperaturen op til 225 grader til sidst og brun under
grillfunktion til skindet er sprødt.
Varm olie op i en gryde eller wok og tilsæt karrypastaen.
Rød grundigt og tilsæt kokosmælk, litchi og limeblade revet i mindre stykker –
kassér stænglen i midten. Bring det op til kogepunktet og lad det simre i 5
minutter uden låg. Tilsæt hele cherrytomater, fiskesauce og sukker. Smag evt.
til med ekstra fiskesauce eller sukker, hvis nødvendigt. Vend basilikumblade i
saucen og hæld den i en skål eller et dybt fad, læg skiveskåret and i og pynt
med hakket chili.
Servér med jasminris.
Kødboller, søde kartofler og gulerod i gul karry (4 prs)
Ingredienser:
·
1 pose middagsboller
·
1 løg
·
2 søde kartofler
·
2 gulerødder
·
2 spsk gul karrypasta
·
1 tsk gurkemeje
·
5 dl kokosmælk
·
2 dl vand
·
1-2 spsk fiskesauce
·
1 tsk sukker
·
Salt og hvid peber
·
Olie til stegning
·
Pynt: 1 lille håndfuld snittede skalotteløg, 1 håndfuld ristede
cashewnødder og håndfuld basilikum
Pil løget, halvér og skær i tynde både. Skræl de søde
kartofler og skær dem i tern a ca 2 cm. Skræl og skær gulerødder i skiver. Varm
olie og i en gryde og sautér karrypasta i et par minutter. Tilsæt gurkemeje,
løg, søde kartofler, gulerødder, kokosmælk, vand, fiskesauce og sukker – og lad
det simre i ca 15 minutter, til kartoflerne er møre. Smag til med ekstra
fiskesauce og sukker hvis nødvendigt.
Vend kødbollerne i inden servering, så de varmes igennem og
pynt med skalotteløg, cashewnødder og basilikum.
Servér med jasminris.
Mangosalat med chili og peanuts (4 prs)
Ingredienser:
·
2 grønne umodne mangoer
·
4-6 cherrytomater
·
1 lille håndfuld hakkede peanuts
·
1 fed hvidløg
·
½ chili
·
1-3 spsk limejuice
·
1½ spsk fiskesauce
·
1 spsk sukker
Skræl mangoerne og skær dem i tynder strimler og halvér
tomater. Rist evt. peanuts på en pande. Knus hvidløg og hel chili i en morter og
bland det sammen med limejuice, fiskesauce og sukker. Vend mango og tomater
sammen med dressingen, smag til med ekstra fiskesauce, sukker eller limesaft
hvis nødvendigt og top med peanuts.
|