Fyldt
fasan med flødestuved kartofler & kantarelsauce og sherrymarinerede
pærer.
Ingredienser fasan:
-
1 fasan på 1200 g
-
100 g parmaskinke
-
75 g stribet flæsk
-
6 salvieblade
-
1 tsk salt
-
½ tsk sort peber
-
½ tsk revet citronskal
-
4 spsk olivenolie
-
4 tynde skiver spæk
-
1½ dl tør hvidvin
Ingredienser sherrymarinerede pærer:
-
kogelage: 6 dl vand, 200 g sukker, 1 hel kanel,
2 dl sherry
-
6 faste modne pærer
-
blåskimmelost
Fasanen skylles og tørres. Parmaskinke
og flæsk skæres i små terninger. Salvieblade hakkes fint
og blandes med skinke, flæsk, salt og citronskal. Fasanen gnides
indvendigt med salt, fyldes kommes i og fasanen syes til.
Ovnen stilles på 220 C. Olien varmes
op på bradepanden, fasanen brunes på alle sider og lægges
på ryggen. Spækskiver lægges over brystet. Fasanen steges
på nederste rille i ovnen i 40 min, og dryppes jævnligt med
vin og stegesky. 10 minutter før stegetiden er omme, fjernes spækskiverne.
Serveres med flødestuvede kartofler
og kantarelsauce, tyttebær og nedenstående opskrift.
Vand, sukker og kanel gives et opkog. Fjern
kanelen og tilsæt sherry. Lad de halve, uskrællede pærer
koge heri ved jævn varme i 2 min. Tag gryden fra varmen og lad pærerne
køle af i lagen. Pres pærerne ned i lagen med en tallerken.
Lad dem stå i køleskab til næste dag. Fordybningerne
fra kernehuset fyldes med blåskimmelost.
|