MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Lammefilet med kartoffelgratin og grillede grøntsager

  • Ca. 1 kg lammefilet

  • 200 g flødeost med hvidløg

  • 1 tsk herbes de Provence

  • Salt og peber

  • Smør/olivenolie til stegning

 Skysauce:

  • 1½ dl grøntsagsbouillon

 

Kartoffelgratin:

  • 1,2 kg skrællede kartofler i tynde skiver

  • 2-3 spsk. fintklippet purløg

  • 1 tsk. urtesalt

  • 2 dl fløde

  • Ca. 1 spsk. smør

 Bland kartoffelskiver og purløg i små eller to store ildfaste fade. Drys med urtesalt og hæld fløden ved. Fordél smørret øverst. Bag gratinen ved 200-225°C i ca. 45 minutter for store fade eller ca. 35 minutter for portionsforme. Prøv med en kødnål om kartoflerne er møre.

Skær et dybt snit på langs af fileterne og fyld snittet med hvidløgsosten. Luk mørbraden om fyldet og bind den sammen med bomuldsgarn. Brun mørbraden på alle sider og krydr med salt, peber og provencekrydderi. Eftersteg ca. 3 minutter på hver side – alt efter hvor rosa kødet ønskes. Tag kødet op og pisk grøntsagsbouillonen i stegeskyen. Fjern bomuldsgarnet og skær fileterne i skiver. Servér straks med skysauce, kartoffelgratin og grillede grøntsager.

Grillet grønt:

  • 6-8 gulerødder

  • 6-8 forårsløg

  • 2 røde peberfrugter

  • 2 grønne peberfrugter

  • 60 g smør

  • 4 spsk. balsamico-eddike

  • 4 spsk. akaciehonning

Grøntsagerne skæres i lange stave og kommes i en foliebakke med smør, balsamico og honning. Foliebakken grilles indirekte og direkte i 20-30 minutter. Vend lidt i dem undervejs.