Lammefilet med kartoffelgratin og grillede grøntsager
Skysauce:
Kartoffelgratin:
Bland
kartoffelskiver og purløg i små eller to store ildfaste fade. Drys med urtesalt
og hæld fløden ved. Fordél smørret øverst. Bag gratinen ved 200-225°C i ca. 45
minutter for store fade eller ca. 35 minutter for portionsforme. Prøv med en
kødnål om kartoflerne er møre.
Skær et dybt snit på
langs af fileterne og fyld snittet med hvidløgsosten. Luk mørbraden om fyldet og
bind den sammen med bomuldsgarn. Brun mørbraden på alle sider og krydr med salt,
peber og provencekrydderi. Eftersteg ca. 3 minutter på hver side – alt efter
hvor rosa kødet ønskes. Tag kødet op og pisk grøntsagsbouillonen i stegeskyen.
Fjern bomuldsgarnet og skær fileterne i skiver. Servér straks med skysauce,
kartoffelgratin og grillede grøntsager.
Grillet grønt:
-
6-8 gulerødder
-
6-8 forårsløg
-
2 røde
peberfrugter
-
2 grønne
peberfrugter
-
60 g smør
-
4 spsk.
balsamico-eddike
-
4 spsk.
akaciehonning
Grøntsagerne skæres
i lange stave og kommes i en foliebakke med smør, balsamico og honning.
Foliebakken grilles indirekte og direkte i 20-30 minutter. Vend lidt i dem
undervejs.
|