Bourbonflamberet andebryst med rødkål, ristet
spinat og søde kartofler.
Ca.4 personer.
2 |
stk. |
berberi andebryster
|
1 |
pose |
pillekartofler
|
1 |
|
frisk rødkålshoved
|
1 |
pose |
frossen hel spinat –
eller frisk |
1½ |
dl. |
creme
fraiche 38 % |
1½ |
dl. |
piskefløde
|
300 |
g. |
blandede frosne bær
|
½ |
dl. |
eddike
|
10 |
spsk. |
Melis
|
1½ |
|
bourbon whisky
|
|
|
lidt sovsekulør
|
|
|
rapsolie
|
|
|
evt. lidt smør til
stegning |
|
|
havsalt |
|
|
peberkværn |
Sødkogte kartofler: Kartofler skrubbes grundigt i koldt vand og skæres i ca. 5
mm. tykke skiver. Skiverne kommes i en gryde tilsat 1 dl. vand, 1 dl. bourbon
whisky og 6-7 spsk. melis. Kartoffelskiverne koges møre under låg.
Flamberede andebryster:
Andebrysterne ridses på skindsiden med en skarp kniv i et ensartet diagonalt
mønster. Herefter brunes de på begge sider i rapsolie evt. tilsat en lille klat
smør. Husk at krydre med havsalt og peberkværn på undersiden. På oversiden
krydres kun med salt – det bliver pænest. Andebrysterne steger videre på panden
i 3-4 minutter på hver side. Dernæst flamberes de i ca. ½ dl. bourbon. Når
flamberingen er overstået, tages panden af blusset. Andebrysterne lægges i et
ovnfast fad eller en lille bradepande og stilles i ovnen ved 200 grader C. Her
skal de stå i yderligere 7-10 minutter.
Panden sættes igen på blusset og nu tilsættes et bæger 38 % creme fraiche. Creme
fraiche røres ud og piskefløden tilsættes. Juster evt. farven med lidt
sovsekulør. Saucen varmes igennem og smages evt. yderligere til med havsalt og
friskkværnet peber, hvorefter den tages af blusset.
Rødkål med blandede bær:
Ca. ¼ del af rødkålshovedet skæret i fine strimler – max. 10 cm. lange. Rødkålen
varmes i lidt olie på en pande. Når kålen begynder at blive ensartet blank
tilsættes ca. ½ dl. eddike og 3 spsk. melis lidt havsalt og friskkværnet peber.
Blandingen koger til rødkålen begynder at mørne – det tager ca. 5-7 minutter.
Herefter tilsættes de 300 g. blandede bær, der blandes i rødkålen med lidt
forsigtighed, så bærrene ikke går alt for meget i stykker. Blandingen koger
endnu et par minutter.
Ristet spinat:
En pande med rapsolie evt. tilsat lidt smør sættes på komfuret. Når fedtstoffet
er stegeklart ristes spinaten ved relativ stærk varme. Spinaten krydres med
havsalt og friskkværnet peber.
Anretning:
Hæld lidt sauce ud på en spisetallerken, så bunden lige er dækket. Herpå lægges
ca. en spsk. fuld ristet spinat, der flades lidt ud. Ovenpå spinaten lægges
nogle skiver af de sødkogte kartofler. 1-2 spsk. rødkål lægges ved siden af.
Andebrystet skæres i tynde skiver og lægges på tallerknen. Resten af
kartoflerne, rødkålen, saucen og spinaten anrettes i skåle ved siden af.
|