MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Bourbonflamberet andebryst med rødkål, ristet spinat og søde kartofler.

Ca.4 personer.

2

 stk.

berberi andebryster

1

 pose

pillekartofler

1

 

frisk rødkålshoved

1

 pose

frossen hel spinat – eller frisk

 dl.

creme fraiche 38 %

 dl.

piskefløde

300

 g.

blandede frosne bær

½

 dl.

eddike

10

 spsk.

Melis

 

bourbon whisky

 

 

lidt sovsekulør

 

 

rapsolie

 

 

evt. lidt smør til stegning

 

 

havsalt

 

 

peberkværn

Sødkogte kartofler: Kartofler skrubbes grundigt i koldt vand og skæres i ca. 5 mm. tykke skiver. Skiverne kommes i en gryde tilsat 1 dl. vand, 1 dl. bourbon whisky og 6-7 spsk. melis. Kartoffelskiverne koges møre under låg.

Flamberede andebryster:
Andebrysterne ridses på skindsiden med en skarp kniv i et ensartet diagonalt mønster. Herefter brunes de på begge sider i rapsolie evt. tilsat en lille klat smør. Husk at krydre med havsalt og peberkværn på undersiden. På oversiden krydres kun med salt – det bliver pænest. Andebrysterne steger videre på panden i 3-4 minutter på hver side. Dernæst flamberes de i ca. ½ dl. bourbon. Når flamberingen er overstået, tages panden af blusset. Andebrysterne lægges i et ovnfast fad eller en lille bradepande og stilles i ovnen ved 200 grader C. Her skal de stå i yderligere 7-10 minutter.

Panden sættes igen på blusset og nu tilsættes et bæger 38 % creme fraiche. Creme fraiche røres ud og piskefløden tilsættes. Juster evt. farven med lidt sovsekulør. Saucen varmes igennem og smages evt. yderligere til med havsalt og friskkværnet peber, hvorefter den tages af blusset.

Rødkål med blandede bær:
Ca. ¼ del af rødkålshovedet skæret i fine strimler – max. 10 cm. lange. Rødkålen varmes i lidt olie på en pande. Når kålen begynder at blive ensartet blank tilsættes ca. ½ dl. eddike og 3 spsk. melis lidt havsalt og friskkværnet peber. Blandingen koger til rødkålen begynder at mørne – det tager ca. 5-7 minutter.

Herefter tilsættes de 300 g. blandede bær, der blandes i rødkålen med lidt forsigtighed, så bærrene ikke går alt for meget i stykker. Blandingen koger endnu et par minutter.

Ristet spinat:
En pande med rapsolie evt. tilsat lidt smør sættes på komfuret. Når fedtstoffet er stegeklart ristes spinaten ved relativ stærk varme. Spinaten krydres med havsalt og friskkværnet peber.

Anretning:
Hæld lidt sauce ud på en spisetallerken, så bunden lige er dækket. Herpå lægges ca. en spsk. fuld ristet spinat, der flades lidt ud. Ovenpå spinaten lægges nogle skiver af de sødkogte kartofler. 1-2 spsk. rødkål lægges ved siden af. Andebrystet skæres i tynde skiver og lægges på tallerknen. Resten af kartoflerne, rødkålen, saucen og spinaten anrettes i skåle ved siden af.