FYLDT OKSEMØRBRAD
MED TIMIANKARTOFLER, GRATINERET BROCCOLI OG PÆRESALAT
Fyldt oksemørbrad
6 portioner.
2
fed presset hvidløg
2 dl bouillon
50 g grofthakkede valnødder
2 dl cremefraiche 38 %
100 g persillesmør
200 g grofthakkede champignons
lidt sojasauce
1 kg oksemørbrad
Mørbraden afpudses for sener. Der skæres en dyb rille i kødet på langs, der
foldes lidt ud og bankes let.
Champignons ristes på en tør pande til væden er næsten fordampet. Valnødderne
blandes i og den pressede hvidløg blandes i. Kødfladerne smøres med
persillesmørret og fyldet fordeles over. Kødet foldes sammen og ombindes med
snor. Eller hæftes sammen med kødnåle eller tandstikkere.
Kødet brunes i lidt fedtstof og lægges i et ovnfast fad. Steges ved 175 º C i 20
– 30 minutter afhængig af kødets tykkelse. Tilsæt bouillonen de sidste 10
minutter. Hæld bouillonen i en gryde og tilsæt cremefraiche. Jævn let og smag
til med lidt soja.
Skær kødet i tynde skiver på skrå og server saucen til.
Små kartofler med skræl koges knap møre og vendes i smør med timian og salt og
peber.
Salat med pærer og ost
Forret til 4
- 600 g blandet
salat , fx romaine, feldsalat, radicchio og rucola
- 1 salatløg
(ca. 75 g)
- 5
pærer , fx conference (ca. 650 g)
- 1 appelsin
- 1½ spsk rosa
peberkorn
- Dressing
- 1 spsk
koncentreret hyldeblomstsaft
- 1 spsk hvid
balsamicoeddike
- 2 spsk god
olivenolie
- 75 g
parmesanost i flager
Salaterne skylles, tørres og
brækkes i mindre stykker. Salatløget renses og skæres i meget tynde skiver.
Pærerne skæres i tynde både og vendes i appelsinsaft.
Dressing:
Ingredienserne piskes sammen. Lige før serveringen vendes dressingen i salaten.
Salaten bredes ud på et fad.
Salatløget fordeles over og derefter de afdryppede pærer. Peberkornene drysses
over. Pynt med ost i flager.
Gratineret broccoli 4
personer
-
½ kg broccoli
-
200 g hytteost
-
2 æg
-
50 g reven ost
-
½ tsk. salt
-
½ tsk. paprika
-
Peber
Broccolien koges
knap mør og lægges i et smurt ovnfast fad. Øvrige ingredienser blandes og hældes
over.
Gratineres i ovnen i 15-20
minutter ved 225°C.
|