MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Whiskymarineret roastbeef med rosmarinkartofler og grillede grønne asparges

(8 personer)

 

Ingredienser:

1,7 kg whiskymarineret roastbeef (købt i Meny)

 

Til bruning efter vandbadet:

4 spsk. olivenolie

salt

friskkværnet peber

 

Hæld vand i sous vide maskinen og stil temperaturen til 56,5°c.

Put kødet i vakuumposer. Kom det i vandbadet, når temperaturen er nået, og stil minuturet til 7 timer.

Tag posen op, lad stegen trække i 10 minutter. Læg kødet på grillen og lad det brune. Skæres i tynde skiver.

 

 

Rosmarinkartofler:

Ingredienser

·         2 kg små faste kartofler

·         Vand

·         1 tsk groft salt

·         100 g smør

·         3 spsk. hakket frisk rosmarin

·         1 tsk groft salt

·         friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Vask kartoflerne grundigt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Tilsæt smør og krydderier og vend rundt, så det bliver godt blandet. Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen, til de er gyldne.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250°.

 

 

 

 

 

 

Whiskysauce:

 

Ingredienser:

 

130

gram

Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
 

70

gram

Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
 

 

 

1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
 

   

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
 

 

lidt

Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
 

 

lidt

Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
 

2

tsk.

Rosmarin, tørret

 

 

 

2

spsk.

Whisky

2.5

dl.

Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
 

 

 

  1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
 

 

Opskrift:

Smørret smeltes i en lille tykbundet gryde sammen med tomatpuren.

Salt, peber, sukker og rosmarin blandes i og koger lidt med, så sukkeret får lov til at karamelisere lidt.

Whisky Chivas Regal 12-year (eller tilsvarende) hældes ved og der udtages en ligeså stor mængde til kokken.

Piskefløden hældes ved og det hele koger kort op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grillede grønne asparges:

 

Ingredienser

500 g grønne asparges
olivenolie

Vinaigrette
1 dl god olivenolie
50 gram kapers, drænede
½-1 citron, kun saften
En håndfuld bredbladet
persille, friskhakket
1 lille
rødløg, finthakket
Havsalt og peber
10 modne
cherrytomater

Tilberedning

30 min - 6-8 pers

Knæk den hårde, træede ende af aspargesene. Vend aspargesene i lidt olivenolie, og grill dem på en meget varm grillpande, en grill eller en almindelig pande. De skal stadig have noget bid, når du serverer dem.

Vinaigrette
Pisk alle ingredienserne sammen i en skål på nær tomaterne. Smag til efter behag. Tilsæt tomaterne, og lad det hele trække i 10-15 minutter. Hæld vinaigretten over de friskgrillede asparges, og server aspargesene med et godt drys persille.