MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Ovnbagt rådyrkølle og rådyrryg med saltkartofler og vildtsauce (8 personer)

Saltkartofler:

  • ·         1500 g små kartofler

  • ·         2 dl fint salt

  • ·         1 liter vand

Vildtsauce:

  • ·         150 g bacon i tern

  • ·         1 æble i små tern

  • ·         2 finthakkede rødløg

  • ·         4 laurbærblade

  • ·         8 deciliter kraftig kalvefond

  • ·         4 spiseskefulde økologisk smør

  • ·         2 dl piskefløde

  • ·         4 spiseskefulde mel

  • ·         2 spiseskefulde ribsgele

  • ·         2 spiseskefulde æbleeddike

  • ·         Salt, friskkværnet peber og lidt madkulør

Kød:

  • ·         1 rådyrkølle

  • ·         1 rådyrryg

Rådyrkølle og rådyrryg langtidssteges i ovn ved 110 C i 4-5 timer. Efter stegning pløkkes rådyrryggen med en haglbøsse, så Erik kan ende i tandlægestolen

Saltkartoflerne laves som sådan:

1.       Rens kartoflerne men lad skrællen sidde på

2.       Kom kartofler og salt i en gryde

3.       Kog vandet op og hæld det i gryden

4.       Kog kartoflerne i ca 10-15 minutter indtil de er møre

5.       Hæld vandet fra og damp dem tørre indtil de bliver hvide

6.       Server dem enten lune eller kold sammen med f.eks. vildtsauce

7.       Salt kartofler

Vildtsauce:

1.       Find en tykbundet kasserolle frem, og smelt en klat smør i gryden. Svits bacon, løg og æble – og tilsæt kalvefond og laurbær

2.       Lad det stå og simre i 30 minutter uden låg

3.       Sigt så vildtfonden over i en skål, og gør kasserollen ren

4.       Smelt smør, og når det er bruset af, så tilsættes mel. Pisk med et piskeris i et par minutter

5.       Tilsæt så din hjemmekogte vildtfond gradvist under ompiskning, og slut af med piskefløden

6.       Pisk så ribsgele og æbleeddike i, og lad det småsimre i 5 minutter

7.       Giv din vildtsauce lidt madkulør, og smag til med salt, friskkværnet peber. Eventuelt også med lidt mere æbleeddike eller gastrik.

Lav eventuelt bagte hvidløg og en god salat til

Server det hele sammen og pas på hagl