Ovnbagt rådyrkølle og rådyrryg med saltkartofler og
vildtsauce (8 personer)
Saltkartofler:
-
·
1500 g små kartofler
-
·
2 dl fint salt
-
·
1 liter vand
Vildtsauce:
-
·
150 g bacon i tern
-
·
1 æble i små tern
-
·
2 finthakkede rødløg
-
·
4 laurbærblade
-
·
8 deciliter kraftig kalvefond
-
·
4 spiseskefulde økologisk smør
-
·
2 dl piskefløde
-
·
4 spiseskefulde mel
-
·
2 spiseskefulde ribsgele
-
·
2 spiseskefulde æbleeddike
-
·
Salt, friskkværnet peber og lidt madkulør
Kød:
-
·
1 rådyrkølle
-
·
1 rådyrryg
Rådyrkølle og rådyrryg langtidssteges i ovn ved 110 C i 4-5
timer. Efter stegning pløkkes rådyrryggen med en haglbøsse, så Erik kan ende i
tandlægestolen
Saltkartoflerne laves som sådan:
1.
Rens kartoflerne men lad skrællen sidde på
2.
Kom kartofler og salt i en gryde
3.
Kog vandet op og hæld det i gryden
4.
Kog kartoflerne i ca 10-15 minutter indtil de er møre
5.
Hæld vandet fra og damp dem tørre indtil de bliver hvide
6.
Server dem enten lune eller kold sammen med f.eks. vildtsauce
7.
Salt kartofler
Vildtsauce:
1.
Find en tykbundet kasserolle frem, og smelt en klat smør i gryden. Svits
bacon, løg og æble – og tilsæt kalvefond og laurbær
2.
Lad det stå og simre i 30 minutter uden låg
3.
Sigt så vildtfonden over i en skål, og gør kasserollen ren
4.
Smelt smør, og når det er bruset af, så tilsættes mel. Pisk med et
piskeris i et par minutter
5.
Tilsæt så din hjemmekogte vildtfond gradvist under ompiskning, og slut af
med piskefløden
6.
Pisk så ribsgele og æbleeddike i, og lad det småsimre i 5 minutter
7.
Giv din vildtsauce lidt madkulør, og smag til med salt, friskkværnet
peber. Eventuelt også med lidt mere æbleeddike eller gastrik.
Lav eventuelt bagte hvidløg og en god salat til
Server det hele sammen og pas på hagl
|