Salviekrydret oksesteg (8 prs.)
Ingredienser:
Tilbehør:
-
400
g kernefri druer
- 2
spsk smør
Bind
kødet i facon med bomuldsgarn. Bland krydderierne sammen og gnid stegen med
blandingen.
Brun
stegen på alle sider i smør/olie i en stegegryde. Hæld bouillonen ved og lad
kødet simre ved svag varme i ca. 45 min. ialt (kernetemperatur 50-52°c). Tag
stegen op og pak den ind i alufolie.
Sauce:
Hæld hvidvin og fløde i gryden til stegeskyen og lad det koge sammen. Form en
kugle af smør og hvedemel og pisk den i saucen. Lad saucen koge i ca. 5 min.
under piskning. Si saucen.
Steg
vindruerne let gyldne i smør og servér dem til den salviekrydrede steg. Garnér
med marinerede hvidløg og byd pommes chateau til.
Pommes chateau
(4 pers.)
-
10-12
kartofler
-
vand
-
2-3
spsk smør
-
salt
Skræl
kartoflerne og skær dem i både. Læg kartoffelbådene i kogende vand og lad
dem koge 3 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
Brun
smørret og hæld det i et ovnfast fad. Læg kartoffelbådene i og vend dem i smørret.
Sæt fadet i en 225 grader varm ovn og lad kartoflerne bage møre og gyldne, ca.
20 minutter. Vend dem et par gange undervejs. Strø salt over inden serveringen.
Marinerede hvidløg (4 pers.)
-
16
fed hvidløg
-
6
spsk hvidvinseddike
-
6
spsk olivenolie
-
¼
tsk salt
-
1
tsk provencekrydderi
Pil
hvidløgsfeddene. Pisk marinaden sammen læg hvidløgsfeddene i og hæld det
hele i et lille glas med låg. Lad hvidløgene trække i mindst 48 timer.
|