MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Salviekrydret oksesteg (8 prs.)

Ingredienser:
 

  • 1,2 kg oksekød af tykstegen

  • 1 tsk salt

  • ½ tsk peber

  • ¼ tsk stødt kryddernellike

  • 1 tsk tørret salvie

  • smør/olie til stegning

  • 4 dl bouillon

  • 1 dl piskefløde

  • 1 dl hvidvin

  • 2 spsk smør

  • 2 spsk hvedemel

  • soja

Tilbehør:
  • 400 g kernefri druer

  • 2 spsk smør

Bind kødet i facon med bomuldsgarn. Bland krydderierne sammen og gnid stegen med blandingen.

Brun stegen på alle sider i smør/olie i en stegegryde. Hæld bouillonen ved og lad kødet simre ved svag varme i ca. 45 min. ialt (kernetemperatur 50-52°c). Tag stegen op og pak den ind i alufolie.

Sauce: Hæld hvidvin og fløde i gryden til stegeskyen og lad det koge sammen. Form en kugle af smør og hvedemel og pisk den i saucen. Lad saucen koge i ca. 5 min. under piskning. Si saucen.

Steg vindruerne let gyldne i smør og servér dem til den salviekrydrede steg. Garnér med marinerede hvidløg og byd pommes chateau til.

Pommes chateau (4 pers.) 

  • 10-12 kartofler

  • vand

  • 2-3 spsk smør

  • salt

 

Skræl kartoflerne og skær dem i både. Læg kartoffelbådene i kogende vand og lad dem koge 3 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.

 Brun smørret og hæld det i et ovnfast fad. Læg kartoffelbådene i og vend dem i smørret. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn og lad kartoflerne bage møre og gyldne, ca. 20 minutter. Vend dem et par gange undervejs. Strø salt over inden serveringen.

  

Marinerede hvidløg (4 pers.) 

  • 16 fed hvidløg

  • 6 spsk hvidvinseddike

  • 6 spsk olivenolie

  • ¼ tsk salt

  • 1 tsk provencekrydderi

Pil hvidløgsfeddene. Pisk marinaden sammen læg hvidløgsfeddene i og hæld det hele i et lille glas med låg. Lad hvidløgene trække i mindst 48 timer.