MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Indbagt svinemørbrad i egen fars med timian

Svampe, bacon, timian og tyttebær - efterårets herlige råvarer samlet i én flot ret.

Hovedret til 4

Tyttebær til timiansky

  • 2 dl vand
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 100 g friske eller frosne tyttebær

 

  • Svinemørbrad
  • 1 svinemørbrad (ca. 450 g)
  • 1 spsk olie
  • 250 g hakket svine- og kalvekød
  • 2 æg
  • 1 lille fed hvidløg
  • ¾ spsk friske timianblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% - bør omrystes

 

Timiansky

  • 4 dl rødvin , fx Rioja
  • 1 liter kalvefond eller hønsefond
  • 4 friske timiankviste
  • 1 lille fed hvidløg
  • 200 g bacon i tern

 

Grønsager

  • ½ kg små kartofler , fx nix pille
  • 200 g perleløg
  • 100 g rensede champignoner i kvarte
  • 4 friske timiankviste
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bagetid: Ca. 55 min. ved 100°.

Tyttebær - dagen før: Bring vand og sukker i kog og tilsæt tyttebærrene. Tag gryden af varmen og stil tyttebærrene tildækkede i køleskabet til næste dag.

Svinemørbrad: Puds mørbraden for sener og hinder. Skær den i 4 medaljoner og tryk dem let flade. Lad olien blive varm i en pande og brun de 4 medaljoner ca. 2½ min. - vend af og til. Kom det hakkede kød i en blender sammen med æg, hvidløg, timian, salt og peber og blend det glat. Tilsæt fløde til konsistensen er lind. Tag ¼ af farsen og smør den ud på et dobbelt lag husholdningsfilm. Læg en medaljon herpå og saml enderne, form den til en kugle og bind den sammen med et stykke husholdningsfilm eller snor. Gentag med de 3 sidste og stil pakkerne i vandbad i en lille bradepande (lad vandet gå ca. ¾ op af pakkerner). Bag midt i ovnen til centrumstemperaturen er ca. 60°.

Timiansky: Kom rødvinen i en tykbundet gryde og bring vinen i kog. Lad den koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. - eller til der er ca. 2 dl tilbage. Tilsæt fond, timian og hvidløg. Kog det ved kraftig varme og uden låg i ca. 40 min. - eller til der er ca. 3½ dl tilbage. Steg imens baconternene i en pande ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og steg dem sprøde i ca. 6 min. - lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Sigt skyen og tilsæt salt og peber. Jævn evt. med maizena - til ønsket konsistens. Tilsæt tyttebær (uden væde) og bacon lige inden serveringen. Smag til med saften fra tyttebærrene.

Grønsager: Vask kartoflerne grundigt og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 min. Overhæld perleløgene med kogende vand. Lad dem stå i ca. 10 min. og pil dem. Lad olien blive varm i en stor tykbundet gryde og steg perleløg og champignon i ca. 7 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Kom dem i gryden med grønsagerne sammen med timian og hvidløg og svits i ca. 4 min. - eller til kartoflerne tager farve. Drys med salt og peber.