Indbagt
svinemørbrad i egen fars med timian
Svampe,
bacon, timian og tyttebær - efterårets herlige råvarer samlet i én flot ret.
Hovedret
til 4
Tyttebær til timiansky
-
2 dl
vand
-
100 g
sukker (ca. 1¼ dl)
-
100 g
friske eller frosne tyttebær
-
Svinemørbrad
-
1
svinemørbrad (ca. 450 g)
-
1 spsk
olie
-
250 g
hakket svine- og kalvekød
-
2 æg
-
1 lille
fed hvidløg
-
¾ spsk
friske timianblade
-
½ tsk
groft salt
-
friskkværnet peber
-
½ dl
Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% - bør omrystes
Timiansky
-
4 dl
rødvin , fx Rioja
-
1 liter
kalvefond eller hønsefond
-
4 friske
timiankviste
-
1 lille
fed hvidløg
-
200 g
bacon i tern
Grønsager
-
½ kg små
kartofler , fx nix pille
-
200 g
perleløg
-
100 g
rensede champignoner i kvarte
-
4 friske
timiankviste
-
1 lille
knust fed hvidløg
-
2 spsk
olie
-
½ tsk
groft salt
-
friskkværnet peber
Bagetid:
Ca. 55 min. ved 100°.
Tyttebær -
dagen før:
Bring vand
og sukker i kog og tilsæt tyttebærrene. Tag gryden af varmen og stil
tyttebærrene tildækkede i køleskabet til næste dag.
Svinemørbrad:
Puds
mørbraden for sener og hinder. Skær den i 4 medaljoner og tryk dem let flade.
Lad olien blive varm i en pande og brun de 4 medaljoner ca. 2½ min. - vend af og
til. Kom det hakkede kød i en blender sammen med æg, hvidløg, timian, salt og
peber og blend det glat. Tilsæt fløde til konsistensen er lind. Tag ¼ af farsen
og smør den ud på et dobbelt lag husholdningsfilm. Læg en medaljon herpå og saml
enderne, form den til en kugle og bind den sammen med et stykke husholdningsfilm
eller snor. Gentag med de 3 sidste og stil pakkerne i vandbad i en lille
bradepande (lad vandet gå ca. ¾ op af pakkerner). Bag midt i ovnen til
centrumstemperaturen er ca. 60°.
Timiansky:
Kom
rødvinen i en tykbundet gryde og bring vinen i kog. Lad den koge ved kraftig
varme og uden låg i ca. 5 min. - eller til der er ca. 2 dl tilbage. Tilsæt fond,
timian og hvidløg. Kog det ved kraftig varme og uden låg i ca. 40 min. - eller
til der er ca. 3½ dl tilbage. Steg imens baconternene i en pande ved kraftig
varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og steg dem sprøde i ca. 6 min. - lad
dem dryppe af på fedtsugende papir. Sigt skyen og tilsæt salt og peber. Jævn
evt. med maizena - til ønsket konsistens. Tilsæt tyttebær (uden væde) og bacon
lige inden serveringen. Smag til med saften fra tyttebærrene.
Grønsager:
Vask
kartoflerne grundigt og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 min. Overhæld
perleløgene med kogende vand. Lad dem stå i ca. 10 min. og pil dem. Lad olien
blive varm i en stor tykbundet gryde og steg perleløg og champignon i ca. 7 min.
Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Kom dem i gryden med grønsagerne
sammen med timian og hvidløg og svits i ca. 4 min. - eller til kartoflerne tager
farve. Drys med salt og peber.
|