Lammekød i ratatouille
(4 pers)
Ingredienser:
-
½ kg benfrit lammekød af køllen
-
salt og peber
-
1 spsk olivenolie
Ingredienser Ratatouille:
-
1 stor aubergine
-
1 tsk salt
-
2 løg
-
2 peberfrugter
-
1 stor courgette
-
2-3 fed hvidløg
-
2 spsk olivenolie
-
400 g flåede tomater fra dåse
-
1 dl tør hvidvin
-
1 kvist rosmarin
1. Skær auberginen i skiver og læg
dem i en sigte med salt imellem.
2. Skær løgene i både
og hvidløgsfedene i skiver. Skær peberfrugter og courgette
i terninger.
3. Steg løg, peberfrugt og courgette
i lidt olie i en tykbundet gryde over svag varme. Skyl saltet af aubergineskiverne,
tør dem og skær dem i mindre stykker. Kom aubergine og hvidløg
i gryden og lad det stege med.
4. Vend tomater med væde, vin og rosmarin
i og lad det koge færdigt ca 5 minutter.
5. Skær lammekødet i terninger.
Krydr dem med salt og peber og steg dem nogle minutter på hver side.
Kødet skal stadig være rosa indvendigt.
6. Vend kødet i ratatouillen og lad
det koge et par minutter. Server kogte, hvide bønner eller kartofler
til.
|