Kalvefilet
cordon bleu m/Hasselbach og rosenkålsalat (8 pers)
Ingredienser:
-
1½ kg kalvefilet
-
400 g emmentaler
-
8 skiver kogt skinke
-
4 æg
-
4 spsk vand
-
2 dl mel
-
1 dl rasp
-
salt & peber
-
smør
Flæk fileten og læg den ene del
på et spækkebræt. Skær osten i 16 lige tykke skiver
og sæk fileten med 8 af dem. Læg derefter de 8 skinkeskiver
på og igen 8 osteskiver. Læg den anden filetdel øverst.
Krydr med salt og peber, vend den først
i mel, derefter i æg pisket sammen med vand og til slut i rasp. Klap
panaden let til.
Læg fileten i et godt smurt ildfast
fad, dæk den med tynde smørskiver og sæt den i ovnen
ved 175C i ca 35-40 min.
Rosenkålssalat
(4 pers):
Ingredienser:
-
1/4 kg rosenkål
-
2 æbler
-
Saften af ½ appelsin
-
Saften af ½ citron
-
2 dl. piskefløde
-
½ tsk sennep
-
2 spsk sukker
-
evt hasselnøder/valnødder
Istandgjorte rosenkål snittes fint, æblerne
rives groft.
Saften af ½ appelsin og ½
citron hældes over.
2 dl. piskefløde piskes til skum
- smages til med ½ tsk sennep og 2 spsk sukker
Rosenkål og æbler vendes i,
evt. sammen med finthakkede hasselnødder og/eller valnødder.
Ovenstående serveres herefter med f.eks.
Hasselbach kartofler, evt. fine bønner samt en rødvins/svampesauce
|