MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Kalvefilet cordon bleu m/Hasselbach og rosenkålsalat (8 pers)

Ingredienser:
 

  • 1½ kg kalvefilet
  • 400 g emmentaler
  • 8 skiver kogt skinke
  • 4 æg
  • 4 spsk vand
  • 2 dl mel
  • 1 dl rasp
  • salt & peber
  • smør
Flæk fileten og læg den ene del på et spækkebræt. Skær osten i 16 lige tykke skiver og sæk fileten med 8 af dem. Læg derefter de 8 skinkeskiver på og igen 8 osteskiver. Læg den anden filetdel øverst.
Krydr med salt og peber, vend den først i mel, derefter i æg pisket sammen med vand og til slut i rasp. Klap panaden let til.
Læg fileten i et godt smurt ildfast fad, dæk den med tynde smørskiver og sæt den i ovnen ved 175C i ca 35-40 min.

Rosenkålssalat (4 pers):

Ingredienser:

  • 1/4 kg rosenkål
  • 2 æbler
  • Saften af ½ appelsin
  • Saften af ½ citron
  • 2 dl. piskefløde
  • ½ tsk sennep
  • 2 spsk sukker
  • evt hasselnøder/valnødder
Istandgjorte rosenkål snittes fint, æblerne rives groft.
Saften af ½ appelsin og ½ citron hældes over.
2 dl. piskefløde piskes til skum - smages til med ½ tsk sennep og 2 spsk sukker
Rosenkål og æbler vendes i, evt. sammen med finthakkede hasselnødder og/eller valnødder.

Ovenstående serveres herefter med f.eks. Hasselbach kartofler, evt. fine bønner samt en rødvins/svampesauce