Fiskepaté
med krydderurtesauce (12 pers )
Ingredienser fiskepaté efter bagning:
-
250 g torskefilet i mindre stykker
-
1½ tsk groft salt
-
50 g blødt smør
-
1½ dl creme fraiche 38%
-
1 æg
-
1½ spsk hvedemel
-
1½ spsk kartoffelmel
-
friskkværnet peber
-
-
250 g fersk laksefilet u/skind i ét stykke
-
1/4 tsk groft salt
-
-
50 g vilde ris (ca 3/4 dl)
Ingredienser krydderurtesauce
-
1½ dl piskefløde
-
1½ dl creme fraiche 18%
-
1 dl frisk, hakket dild
-
2 spsk frisk, hakket brøndkarse
-
½ tsk groft salt
-
friskkværnet peber
-
-
200 g røget laks i tynde strimler
-
24 små blade grøn egeløvssalat
-
2 limefrugter i tynde både
-
2 potter brøndkarse
-
-
flûtes som tilbehør.
Bagetid: ca 45 min ved 150 C
Kom torskefilet og salt i en food processor/hurtighakker.
Hak det ved hurtigste hastighed i ca 15 sek. Tilsæt smør,
creme fraiche, æg, de to slags mel og peber. Hak farsen i ca 20 sek.
Den skal være sammenhængende.
Skær laksefileten i ca ½ cm
tynde strimler på langs ad kødet. Drys dem med salt. Fordel
halvdelen af farsen i bunden og lidt op ad siderne i en smurt brødform
(ca 2 liter) Læg de ferske laksestrimler lagvis med resten af farsen
- slut med et lag fars. Bank formen let mod bordpladen. Bag fiskepatéen
midt i ovnen. Stil patéen tildækket i køleskabet til
næste dag.
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Køl dem af.
Krydderurtesaucen: Pisk fløden til
et let skum. Vend forsigtigt creme fraiche, krydderurter, salt og peber
i. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Smag den til.
Servering: Læg på 12 portionstallerkener
en bund af krydderurtesauce. Herpå skiver af fiskepaté og
lime og i kanten bunker af ris, røget laks, salat og brøndkarse.
|