Torskefilet, asparges, rejer og rogn i røg og damp (4 pers)
Gear:
·
Røgpistol og rygeflis
Ingredienser:
·
Stenbiderrogn
·
4 torskefileter (gerne Nutaaq med skind)
Røgede rejer:
·
250 g friskpillede rejer
Dampede asparges:
·
Grønne og hvide asparges – min 3. pr mandag
·
30 g smør
Rugbrødsjord:
·
4-5 skiver rugbrød
·
30 g smør
·
Lidt sukker og lidt salt
Mousseline:
·
Hollandaise-sovs (gerne Knorr)
·
1½ dl fløde
Tilbehør:
·
Dild
·
Ærteskud
Steg torskefileter på skindsiden indtil fileten synes
færdigstegt
Pil skalrejer og tilsæt røg i glas, så rejerne tager smag
Skræl asparges (hvis man bruger hvide asparges), bræk den
nederste træ-agtige del af. Damp dem i en gyde under låg med lidt vand tilsat
smør i en 4-5 minutter. Hæld vand fra og skyl i koldt vand
Kør rugbrødet til brødkrummer i en foodprocessor. Rist
brødkrummerne på en varm pande i smør med lidt salt og sukker til de er mørke.
Kom på fedtsugende papir og lad det køle af
Tag Hollandaise-sovs af Knorr-oprindelse og tilsæt
flødeskum til massen er tilfredsstillende
Anret det hele på tallerkener og servér
|