MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Torskefilet, asparges, rejer og rogn i røg og damp (4 pers)

Gear:

·         Røgpistol og rygeflis

Ingredienser:

·         Stenbiderrogn

·         4 torskefileter (gerne Nutaaq med skind)

Røgede rejer:

·         250 g friskpillede rejer

Dampede asparges:

·         Grønne og hvide asparges – min 3. pr mandag

·         30 g smør

Rugbrødsjord:

·         4-5 skiver rugbrød

·         30 g smør

·         Lidt sukker og lidt salt

Mousseline:

·         Hollandaise-sovs (gerne Knorr)

·         1½ dl fløde

Tilbehør:

·         Dild

·         Ærteskud

Steg torskefileter på skindsiden indtil fileten synes færdigstegt

Pil skalrejer og tilsæt røg i glas, så rejerne tager smag

Skræl asparges (hvis man bruger hvide asparges), bræk den nederste træ-agtige del af. Damp dem i en gyde under låg med lidt vand tilsat smør i en 4-5 minutter. Hæld vand fra og  skyl i koldt vand

Kør rugbrødet til brødkrummer i en foodprocessor. Rist brødkrummerne på en varm pande i smør med lidt salt og sukker til de er mørke. Kom på fedtsugende papir og lad det køle af

Tag Hollandaise-sovs af Knorr-oprindelse og tilsæt flødeskum til massen er tilfredsstillende

Anret det hele på tallerkener og servér