MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Fisketallerken - laks i parmaskinke, havtaskekæber i parmaskinke, havtaskekæber stegt i hvidløg og æblering med peberrod(4 personer) 

 

Laks i parmaskinke

  • 4 strimler  fersk laksefilet uden skind

  • 1 dusk frisk citrontimian

  • Olivenolie

  • Salt

  • peber

  • 8 tynde skiver parmaskinke

Knus de skyllede citrontimianblade i en morter sammen med salt, til det bliver puré. Tilsæt olivenolie. Hæld olien over laksestrimlerne og gnid den forsigtigt ind i fisken. Drys lidt peber på og pak strimlerne ind i 2 skiver parmaskinke. Pensl med lidt olivenolie og bag dem ved 225 gr i ca 5-10 min afhængig af fileternes tykkelse.

 

Havtaskekæber i parmaskinke

  • 4 små havtaskekæber

  • Salt og peber

  • 8 tynde skiver parmaskinke

  • rucolosalat

  • rucolopesto

Befri kæberne for hinder, (det er vigtigt at fjerne dem alle, da de bliver som elastikker efter tilberedningen). Krydr med salt og peber og pak dem ind i 2 skiver parmaskinke.  Pensl med lidt olivenolie og bag dem ved 225 gr i ca. 10 min.

Læg stykkerne på skyllet rucolosalat og lav en ring af pesto udenom.

 

 

Havtaskekæber stegt i hvidløg

  • 4 små havtaskekæber (befriet for hinder)

  • Olivenolie

  • 1 fed hvidløg

  • Salt og peber

Kom lidt olie på panden og varm godt op. Pres hvidløg i og rør rundt. Steg kæberne møre i olien.

 

Æblering med peberrod

  • 4 æbleskiver, ca. 1 cm tykke

  • 1 dl vand

  • ½ dl sukker

  • ½ bæger peberrodssalat

  • Groftrevet peberrod

  • Groftrevet æble

Kog vand og sukker op i en gryde, læg æbleringene i og lad dem simre til de er let møre.

Bland peberrodssalat, groftrevet peberrod og æble og læg en top ovenpå de afkølede æbleringe.

 

Server evt. godt brød til fisketallerkenen