Fisketallerken - laks i
parmaskinke, havtaskekæber i parmaskinke, havtaskekæber stegt i hvidløg og
æblering med peberrod(4
personer)
Laks i parmaskinke
-
4 strimler fersk laksefilet uden skind
-
1 dusk frisk citrontimian
-
Olivenolie
-
Salt
-
peber
-
8 tynde skiver parmaskinke
Knus de skyllede citrontimianblade i en morter sammen med salt, til det bliver
puré. Tilsæt olivenolie. Hæld olien over laksestrimlerne og gnid den forsigtigt
ind i fisken. Drys lidt peber på og pak strimlerne ind i 2 skiver parmaskinke.
Pensl med lidt olivenolie og bag dem ved 225 gr i ca 5-10 min afhængig af
fileternes tykkelse.
Havtaskekæber i parmaskinke
Befri kæberne for hinder, (det er vigtigt at fjerne dem alle, da de bliver som
elastikker efter tilberedningen). Krydr med salt og peber og pak dem ind i 2
skiver parmaskinke. Pensl med lidt olivenolie og bag dem ved 225 gr i ca. 10
min.
Læg stykkerne på skyllet rucolosalat og lav en ring af pesto udenom.
Havtaskekæber stegt i hvidløg
Kom lidt olie på panden og varm godt op. Pres hvidløg i og rør rundt. Steg
kæberne møre i olien.
Æblering med peberrod
Kog vand og sukker op i en gryde, læg æbleringene i og lad dem simre til de er
let møre.
Bland peberrodssalat, groftrevet peberrod og æble og læg en top ovenpå de
afkølede æbleringe.
Server evt. godt brød til fisketallerkenen
|