MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Fiskefileter i kokos-mælk (4 pers)

Ingredienser:

  • 2 lange grønne chili
  • 2 små røde chili
  • 400 g hvide faste fiskefileter
  • 2 stilke citrongræs
  • 2 korianderrødder
  • 4 kaffir limeblade, samt extra til pynt
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 3 grønne løg, kun den hvide del, fintskåret
  • 1 tsk farin
  • 250 ml kokosmælk
  • 125 ml kokoscreme
  • 1 spsk fiskesauce
  • salt
  • 2-3 spsk limejuice
Opvarm en stor pande.
Rist chilifrugterne i panden, til de begynder at blive brune over det hele. Tag de grønne chilier op, køl dem og skær dem ud. Skær fiske i stykker på 5 cm.
Knus citrongræs og korianderrødder med den flade side af en kniv.
Hæld citrongræs, korianderrødder, limeblade, ingefær, hvidløg, løg, farin og kokosmælk i panden. Bland det godt og bring det i kog. Skru ned og lad retten simre uden låg i 2 minutter. Tilsæt fisken og lad det simre let i yderligere 2-3 minutter eller til fisken er mør. Rør kokoscremen i. Rør de hakkede grønne chilifrugter, fiskesauce, salt og limejuice i, så det smager af mere. Pynt evt. med et par limeblade.