Fiskefileter
i kokos-mælk (4 pers)
Ingredienser:
-
2 lange grønne chili
-
2 små røde chili
-
400 g hvide faste fiskefileter
-
2 stilke citrongræs
-
2 korianderrødder
-
4 kaffir limeblade, samt extra til pynt
-
2 cm frisk ingefær
-
2 fed hvidløg, pressede
-
3 grønne løg, kun den hvide del,
fintskåret
-
1 tsk farin
-
250 ml kokosmælk
-
125 ml kokoscreme
-
1 spsk fiskesauce
-
salt
-
2-3 spsk limejuice
Opvarm en stor pande.
Rist chilifrugterne i panden, til de begynder
at blive brune over det hele. Tag de grønne chilier op, køl
dem og skær dem ud. Skær fiske i stykker på 5 cm.
Knus citrongræs og korianderrødder
med den flade side af en kniv.
Hæld citrongræs, korianderrødder,
limeblade, ingefær, hvidløg, løg, farin og kokosmælk
i panden. Bland det godt og bring det i kog. Skru ned og lad retten simre
uden låg i 2 minutter. Tilsæt fisken og lad det simre let i
yderligere 2-3 minutter eller til fisken er mør. Rør kokoscremen
i. Rør de hakkede grønne chilifrugter, fiskesauce, salt og
limejuice i, så det smager af mere. Pynt evt. med et par limeblade.
|