MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

 

Jordskokkesuppe

 

4 pers.
 

Ingredienser:

  • 400 g jordskokker

  •  1 løg

  • 1 l hønse suppe

  • 3 dl fløde

  •  Citron-saft

  • Salt og peber

Tilbehør

  • Forårs løg
  • Kantareller
  • 2 jordskokke i små tern
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk smør
  • 2 brev bacon

 

Jordskokker og løg svitses kort i en gryde med smør. Tilsæt suppen og kog i ca. 15 min, eller til de er møre. Blend det hele sammen til en glat suppe, der må ikke være klumper i suppen

Tilsæt fløde og kog op. Smag til med salt, peber og en anelse citronsaft. Er suppen for stærk kommes lidt mere fløde eller sødmælk i.

Smelt 2 spsk sukker på en varm pande, kom smør på når sukkeret er brunt. Jordskokker i små tern kommes på panden og vendes godt rundt. Pas på de ikke får for meget.

Bacon skæres i mindre stykker og steges.

 

I en varm tallerken lægges tynde skiver forårsløg, kantareller, bacon og jordskokke-tern. Hæld gerne et par dråber ramsløg i tallerkenen.

Den rygende varme suppe hældes over.