Jordskokkesuppe
4 pers.
Ingredienser:
-
400 g
jordskokker
-
1
løg
-
1 l hønse suppe
-
3 dl fløde
-
Citron-saft
-
Salt og peber
Tilbehør
-
Forårs løg
-
Kantareller
-
2 jordskokke i små tern
-
2 spsk sukker
-
2 spsk smør
-
2 brev bacon
Jordskokker og løg
svitses kort i en gryde med smør. Tilsæt suppen og kog i ca. 15 min, eller til
de er møre. Blend det hele sammen til en glat suppe, der må ikke være klumper i
suppen
Tilsæt fløde og
kog op. Smag til med salt, peber og en anelse citronsaft. Er suppen for stærk
kommes lidt mere fløde eller sødmælk i.
Smelt 2 spsk
sukker på en varm pande, kom smør på når sukkeret er brunt. Jordskokker i små
tern kommes på panden og vendes godt rundt. Pas på de ikke får for meget.
Bacon skæres i
mindre stykker og steges.
I en varm
tallerken lægges tynde skiver forårsløg, kantareller, bacon og jordskokke-tern.
Hæld gerne et par dråber ramsløg i tallerkenen.
Den rygende varme
suppe hældes over.
|