MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Thailandsk kokossuppe med kylling (4 pers)

Ingredienser:
 

  • 400 g kyllingekød uden skind og ben
  • 2 spsk vindruekerneolie
  • 3 finthakkede skalotteløg
  • 150 g champignons
  • 3 tsk friskreven ingefær
  • 1-2 røde chilipebre
  • 3 friske citrongræs
  • 2 fed hakket hvidløg
  • reven skal og saft af 1 lime
  • 4 dl. kraftig hønsebouillon
  • 4 dl kokosmælk
  • 4 forårsløg
  • 1 bdt frisk koriander
  • 1 bdt frisk basilikum
  • salt og peber

Varm olien op, og vend kød og løg heri, uden at det tager farve.
Kom de skivede champignoner ved, og vend dem med.
Tilsæt skrællet fintrevet ingefær, fintskåret chilipeber, citrongræs i tynde ringe og hvidløg. Sautér det over jævn, god varme i 2-3 minutter.
Tilsæt limeskal, og kom bouillon ved. Kog suppen igennem 3-5 minutter.
Rør kokosmælken igennem, og kom den ved. Rør godt, og kog op.
Tilsæt tyndtskåret forårsløg og basilikum. Smag til med limesaft, friskhakket koriander, salt og peber