Torsketimbaler på
rejesovs (4 pers)
Ingredienser:
-
400 g Torskeloins
- 4 upiskede æggehvider
- Salt
- Peber
- 4 dl piskefløde
- Rejesovs: 1½ spsk smør, 2½ spsk mel, 2 spsk
tomatpuré, 2 dl hvidvin, 5 dl vand med bouillonterning, 200 g pillede rejer
Serveres med et par rejer, lidt grønt og
kuvertbrød af butterdej, der udrulles, tegnes til en fisk, mærkes på 'ryggen',
pensles med æg og bages ved 225 C i 15 minutter
Fisken hakkes 2 gange gennem kødmaskine eller hakkes i en foodprocessor, heri de
upiskede hvider, salt og peber. Farsen stilles koldt. Til sovsen smeltes smør og
mel, vin og bouillon med tomatpuré tilsættes og koges godt igennem. Rejerne kan
hakkes groft, blandes i eller blendes med lidt ekstra tomatpuré. Sovsen smages
til med timian, peber og salt. I farsen røres piskefløden, ikke pisket, lidt
efter lidt. Fordeles i velsmurte portionsforme.
Lav evt. en lille fordybning og kom et par rejer i. Dæk med fars og fyld formene
2/3 op. Glat farsen til med en ske. Sådan kan de vente i nogle timer lige til at
stille i varmt vand i en lille bradepande. På nederste rille ved 240 C bages de
i ca 30 minutter. Når overfladen er ved at stivne, lægges folie over. Vendes ud
på varme portionstallerkener, sovsen omkring, og pynt med rejer og kuvertbrød.
|