MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Torsketimbaler på rejesovs (4 pers)

Ingredienser:
 

  • 400 g Torskeloins
  • 4 upiskede æggehvider
  • Salt
  • Peber
  • 4 dl piskefløde
  • Rejesovs: 1½ spsk smør, 2½ spsk mel, 2 spsk tomatpuré, 2 dl hvidvin, 5 dl vand med bouillonterning, 200 g pillede rejer

Serveres med et par rejer, lidt grønt og kuvertbrød af butterdej, der udrulles, tegnes til en fisk, mærkes på 'ryggen', pensles med æg og bages ved 225 C i 15 minutter

Fisken hakkes 2 gange gennem kødmaskine eller hakkes i en foodprocessor, heri de upiskede hvider, salt og peber. Farsen stilles koldt. Til sovsen smeltes smør og mel, vin og bouillon med tomatpuré tilsættes og koges godt igennem. Rejerne kan hakkes groft, blandes i eller blendes med lidt ekstra tomatpuré. Sovsen smages til med timian, peber og salt. I farsen røres piskefløden, ikke pisket, lidt efter lidt. Fordeles i velsmurte portionsforme.
Lav evt. en lille fordybning og kom et par rejer i. Dæk med fars og fyld formene 2/3 op. Glat farsen til med en ske. Sådan kan de vente i nogle timer lige til at stille i varmt vand i en lille bradepande. På nederste rille ved 240 C bages de i ca 30 minutter. Når overfladen er ved at stivne, lægges folie over. Vendes ud på varme portionstallerkener, sovsen omkring, og pynt med rejer og kuvertbrød.