MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

LakseSpinat-roulade med lakserogn, rejer, pesto og hummersauce

 

Ingredienser til 12 personer

  • 900 g frossen spinat

  • 30 g smør

  • 8 æg

  • 1 tsk revet citronskal

  • Salt

  • Peber

  • muskatnød

  • Hummersauce

  • Fløde

  • Lakserogn 1 glas

  • 200 gr kogte og pillede rejer

  • Lidt pesto

                                 

Fyld:                        

  • 400 g røget laks

  • 300 g flødeost

  • 2 dl cremefraiche 38%

  • 4 spsk dild

  • Salt

  • Peber

 

Spinaten tøs op og presses fri for væde, den vejer nu ca 400 g. frisk spinat kan også bruges, men den skal blancheres først, og du skal beregne noget mere, min det dobbelte.

Spinaten blendes med smør og æggeblommer. Citronskal, salt, peber og muskatnød tilsættes.  

Æggehvider piskes stive og vendes i spinatmassen. Massen smøres ud på et stykke smurt bagepapir ca 1/2 cm tykkelse.

Bages ca 10 min v 200 g. Skal føles fast men ikke tør. Efter bagning dækkes spinaten til med et fugtigt viskestykke.

 

Fyld:

Ost røres med creme fraiche. Hakket laks og dild tilsættes og smages til med salt og peber.

 

Spinatmassen lægges på bagepapir med bunden opad. Oste/lakse massen smøres forsigtigt på spinatpladen. Det hele rulles sammen og pakkes ind i bagepapiret. Hviler i køleskab mindst 3 timer men gerne til næste dag.

 

Ved servering skæres rouladen i tynde skiver og pyntes med citronspringere, tomatbåde og en dildkvist

Som tilbehør kan serveres lidt rejer, lakserogn, pesto og endelig serveres lidt hummersuppe, som er kogt ind og tilsat fløde efter behag.