LakseSpinat-roulade med lakserogn, rejer, pesto og hummersauce
Ingredienser til 12 personer
Fyld:
-
400 g røget laks
-
300 g flødeost
-
2 dl cremefraiche 38%
-
4 spsk dild
-
Salt
-
Peber
Spinaten tøs op og presses fri
for væde, den vejer nu ca 400 g. frisk spinat kan også bruges, men den skal
blancheres først, og du skal beregne noget mere, min det dobbelte.
Spinaten blendes med smør og æggeblommer. Citronskal, salt, peber og muskatnød
tilsættes.
Æggehvider piskes stive og
vendes i spinatmassen. Massen smøres ud på et stykke smurt bagepapir ca 1/2 cm
tykkelse.
Bages ca 10 min v 200 g. Skal
føles fast men ikke tør. Efter bagning dækkes spinaten til med et fugtigt
viskestykke.
Fyld:
Ost røres med creme fraiche.
Hakket laks og dild tilsættes og smages til med salt og peber.
Spinatmassen lægges på bagepapir
med bunden opad. Oste/lakse massen smøres forsigtigt på spinatpladen. Det hele
rulles sammen og pakkes ind i bagepapiret. Hviler i køleskab mindst 3 timer men
gerne til næste dag.
Ved servering skæres rouladen i
tynde skiver og pyntes med citronspringere, tomatbåde og en dildkvist
Som tilbehør kan serveres lidt
rejer, lakserogn, pesto og endelig serveres lidt hummersuppe, som er kogt ind og
tilsat fløde efter behag.
|