Quiche
Lorraine (6-8 pers)
Ingredienser dejen:
-
125 g smør
-
200 g mel
-
3 spsk koldt vand
-
salt
-
peber
-
1 spsk. reven emmentalerost
-
1 fed hvidløg
Ingredienser fyldet:
-
5 skiver kogt skinke (½ cm tykke) ca
500 g
-
100 g letrøget skinke
-
3-4 løg
-
rigeligt af årstidens friske krydderurter
-
3 fed hvidløg
-
8 æg
-
peber + salt
-
200 g reven emmentalerost
-
2 dl fløde
Tilberedningstid 50 min, hviletid for dej 1
time, bagetid 70 min
Melet kommes i en skål, smørret
hakkes ud i det med en kniv, og begge dele smuldres mellem
fingrene, til det får en konsistens
nærmest som reven ost.
Vand, salt, peber, reven ost og knust hvidløg
tilsættes, og dejen samles hurtigt med fingrene, hvorefter den får
lov at hvile 1 time et køligt sted. Imens gøres fyldes klar:
Begge slags skinke skæres i ganske små terninger, løgene
pilles og hakkes, krydderurterne hakkes og hvidløgsfedene pilles
og knuses. Alt blandes i en skål og stilles til side. Æggene
slås ud i en anden skål, salt og peber tilsættes, og
ost og fløde røres i. Når dejen har hvilet færdig,
trykkes den helt flad med fingrene og lægges i en tærte- eller
springform. Sørg for, at dejen går helt op til kanten i en
tærteform, og et tilsvarende stykke op i en springform. Prik tærten
tæt i bunden med en gaffel og forbag den i 10 min. på den midterste
ribbe i en 200 C varm ovn.
Tag tærten ud, fordel skinkefyldet
i den og hæld æggemassen over. Sæt tærten tilbage
på ovnens midterste ribbe og bag den færdig ved 250 C.
Det tager ca 3/4 time. Tærten skal
serveres varm.
|