MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Quiche Lorraine (6-8 pers)

Ingredienser dejen:
 

  • 125 g smør
  • 200 g mel
  • 3 spsk koldt vand
  • salt
  • peber
  • 1 spsk. reven emmentalerost
  • 1 fed hvidløg
Ingredienser fyldet:
 
  • 5 skiver kogt skinke (½ cm tykke) ca 500 g
  • 100 g letrøget skinke
  • 3-4 løg
  • rigeligt af årstidens friske krydderurter
  • 3 fed hvidløg
  • 8 æg
  • peber + salt
  • 200 g reven emmentalerost
  • 2 dl fløde
Tilberedningstid 50 min, hviletid for dej 1 time, bagetid 70 min

Melet kommes i en skål, smørret hakkes ud i det med en kniv, og begge dele smuldres mellem
fingrene, til det får en konsistens nærmest som reven ost.
Vand, salt, peber, reven ost og knust hvidløg tilsættes, og dejen samles hurtigt med fingrene, hvorefter den får lov at hvile 1 time et køligt sted. Imens gøres fyldes klar: Begge slags skinke skæres i ganske små terninger, løgene pilles og hakkes, krydderurterne hakkes og hvidløgsfedene pilles og knuses. Alt blandes i en skål og stilles til side. Æggene slås ud i en anden skål, salt og peber tilsættes, og ost og fløde røres i. Når dejen har hvilet færdig, trykkes den helt flad med fingrene og lægges i en tærte- eller springform. Sørg for, at dejen går helt op til kanten i en tærteform, og et tilsvarende stykke op i en springform. Prik tærten tæt i bunden med en gaffel og forbag den i 10 min. på den midterste ribbe i en 200 C varm ovn.
Tag tærten ud, fordel skinkefyldet i den og hæld æggemassen over. Sæt tærten tilbage på ovnens midterste ribbe og bag den færdig ved 250 C.
Det tager ca 3/4 time. Tærten skal serveres varm.