Karrysuppe med skaldyr. (8
personer)
Ingredienser
·
16 kammuslinger (ca 300g)
·
400 g store
rejer uden skal
·
spsk smør
·
1 knivspids
safran tråde
·
2 små røde
tørrede chilipebere
·
1 glas
hvidvin
·
3 dl
piskefløde
·
¾ tsk groft
salt
·
friskkværnet
peber
·
2 liter
Karolines Køkken orientalsk karrysuppe
Pynt
·
8 kogte jomfru hummere
·
2 spsk groft hakket frisk koriander, fennikeltop eller bredbladet
persille
Tilbehør
·
200 g lun flute
Hvis skaldyrene er
frosne tøes de op i en sigte. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Halver
kammuslingerne på tværs. Varm smør og safran på en pande ved jævn varme –
smørret må ikke blive brunt. Tilsæt først kammuslingerne og vend dem i smørret i
ca 1 min og tilsæt rejer. Skru lidt op for varmen, tilsæt smuldret chili og hæld
hvidvin på panden. Lad vinen koge lidt ind til der kun er lidt tilbage. Tilsæt
fløde og kog et øjeblik til stuvningen tykner. Smag til med salt og peber.
Varm suppen som
angivet på emballagen. Fordel skaldyrsstuvningen i varme tallerkener og hæld den
varme suppe over. Pynt suppen og server straks.
|