MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Laksesuppe (4 pers.)

 

  •             200-300 g fersk laksekød
  •             ½ porre
  •             ½ fennikel
  •             2 gulerødder
  •             4 mellemstore kartofler
  •             100 g helbladet spinat
  •             Smør til stegning
  •             7 dl fiskebouillon (vand + terning)
  •             2 dl piskefløde
  •             1 dl hvidvin
  •             Salt og hvid peber

 Pynt:

  •  Fintklippet purløg

 

 Skær porren i tynde ringe og snit fennikel og gulerødder fint. Skær kartoflerne i terninger og spinaten i strimler. Steg grøntsagerne forsigtigt i smør i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt bouillon, fløde og vin. Lad det koge for svag varme i 5-10 minutter. (Vi tilsatte først spinaten sammen med laksen)

Skær laksekødet i mundrette stykker og kom dem i suppen. Lad laksekødet koge med 1-2 minutter. Smag suppen til med salt og nymalet hvid peber.

 Servér suppen varm i dybe tallerkner med et drys af friskklippet purløg.