Laksesuppe
(4 pers.)
- 200-300 g fersk
laksekød
- ½ porre
- ½ fennikel
- 2 gulerødder
- 4 mellemstore
kartofler
- 100 g helbladet
spinat
- Smør til stegning
- 7 dl fiskebouillon
(vand + terning)
- 2 dl piskefløde
- 1 dl hvidvin
- Salt og hvid peber
Pynt:
Skær porren i tynde ringe og
snit fennikel og gulerødder fint. Skær kartoflerne i terninger og spinaten i
strimler. Steg grøntsagerne forsigtigt i smør i en gryde, uden at de tager
farve. Tilsæt bouillon, fløde og vin. Lad det koge for svag varme i 5-10
minutter. (Vi tilsatte først spinaten sammen med laksen)
Skær laksekødet i mundrette
stykker og kom dem i suppen. Lad laksekødet koge med 1-2 minutter. Smag suppen
til med salt og nymalet hvid peber.
Servér suppen varm i dybe
tallerkner med et drys af friskklippet purløg.
|