|
![]() Asparges med Serranoskinke (4 pers)
Ingredienser
Tilberedningsmetode
Skyl og bræk enderne af
de grønne asparges. Læg en skive serranoskinke på et spækbræt, knæk en asparges og læg de to halvdele og et stykke parmesan oven på. Rul skinken omkring og fastgør med en tandstikker. Læg de små ruller på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie og bag dem i 10 minutter i ovnen. Skyl persillen og hak den fint. Riv skal af citronen og pres saft af den halve citron. Bland citronskal og -saft og olivenolie sammen med hakket persille og revet parmesan. Krydr med salt og peber. Hæld persilledressingen over de færdige aspargesruller. Foccacia med mandler og basilikumsolie Det populære italienske madbrød i en fin afveksling med basilikum i stedet for det traditionelle, som er rosmarin. Basilikums smagsstoffer er meget sarte og flygtige – derfor skal basilikum først på brødet efter bagning. 1 stort brød
Ingredienser
Tilberedningsmetode Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet i minimum 10 timer. Tag dejen ud og lad stå ca. 1 time på køkkenbordet. Vælt dejen over i en bageplade med bagepapir og glat den ud så godt du kan med håndfladen. Lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time. Tænd ovnen på 250 grader. Lav huller i dejen med fingrene. Pensl med olien og drys med salt og mandler. Bag brødet i ca. 25 minutter. Rør olie med hakket basilikum og dryp over brødet, mens det stadig er lunt. |