MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Asparges med Serranoskinke (4 pers)

Ingredienser
1 bundt
grønne asparges
100 gserranoskinke
100 gparmesan
1 bundt
bredbladet persille
1 økologisk citron
6 spsk olivenolie
3 spsk revet parmesan

Tilberedningsmetode
Tænd ovnen på 200 grader.

Skyl og bræk enderne af de grønne asparges.
Skær parmesan i store tern.

Læg en skive serranoskinke på et spækbræt, knæk en asparges og læg de to halvdele og et stykke parmesan oven på. Rul skinken omkring og fastgør med en tandstikker. Læg de små ruller på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie og bag dem i 10 minutter i ovnen.

Skyl persillen og hak den fint. Riv skal af citronen og pres saft af den halve citron. Bland citronskal og -saft og olivenolie sammen med hakket persille og revet parmesan. Krydr med salt og peber.

Hæld persilledressingen over de færdige aspargesruller.

Foccacia med mandler og basilikumsolie

Det populære italienske madbrød i en fin afveksling med basilikum i stedet for det traditionelle, som er rosmarin. Basilikums smagsstoffer er meget sarte og flygtige – derfor skal basilikum først på brødet efter bagning.

1 stort brød

Ingredienser
5 dl koldt vand
10 g gær
1 spsk groft salt
300 g durumhvedemel
Ca. 300 g hvedemel, evt. italiensk hvedemel
2 spsk. olivenolie til pensling
1 spsk. flagesalt
50 g smuttede mandler
1/2 dl citronolie eller ekstra jomfru olivenolie
1 håndfuld frisk
basilikum

Tilberedningsmetode
Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og rør først durummel og rør dernæst hvedemel i dejen. Rør gerne længe i dejen.

Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet i minimum 10 timer.

Tag dejen ud og lad stå ca. 1 time på køkkenbordet.

Vælt dejen over i en bageplade med bagepapir og glat den ud så godt du kan med håndfladen. Lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.

Tænd ovnen på 250 grader.

Lav huller i dejen med fingrene. Pensl med olien og drys med salt og mandler. Bag brødet i ca. 25 minutter.

Rør olie med hakket basilikum og dryp over brødet, mens det stadig er lunt.